Hírek

2013.01.03. 07:49

Fejlesztések, panaszok Nagykanizsán

Nagykanizsa - A ciklus felét értékelő képviselői sorozatot Szőlősi Mártával zárjuk. A 9-es körzet képviselője szerint az elmúlt időszakban több városi beruházás is érintette területét, ugyanakkor néhány régi problémára is sikerült megoldást találni.

Sámel József

Az Erzsébet tér egy részét, a Zrínyi utcát, a Herman utcát, a vasút-partot és a Teleki utca egy részét is magában foglaló területen valóban sok munka zajlott az elmúlt másfél évben. Ebből adódóan persze a lakossági panaszok is megszaporodtak.

– Úgy gondolom: jelentős beruházások valósultak meg a területen, s jelenleg is zajlanak olyan munkák, ami a lakosság érdekeit szolgálja – említette Szőlősi Márta, majd hozzátette: mindhárom nagyberuházás – Erzsébet tér megújítása, csatornarekonstrukció, s a kórházi fejlesztés – érinti saját választókörzetét. – Ezen beruházásoknak természetesen örül a lakosság, az viszont már más kérdés, hogy a kivitelezésből adódó kellemetlenségeket miként lehet tolerálni. Az elmúlt időszakban nagyon sok jelzést kaptam az utcák lezárása, feltúrása, a parkolóhelyek csökkenése miatt. Ezen észrevételeket – amelyek között jogosak is bőven akadtak – továbbítottam az illetékeseknek, s ahol lehetett, ott a kivitelezőkkel egyeztetve sikerült is megoldást találni a problémákra.

Szőlősi Márta képviselőnek régóta szívügye a Sétakert. Szeretné, ha a jövőben további fejlesztések valósulnának meg a közparkban. Fotó: Szakony Attila

A nagyberuházások mellett néhány kisebb horderejű, ám évek óta megoldatlan ügyet is sikerült orvosolni a ciklus első felében.

– Régóta problémát jelentett a Nagyváthy utcában a garázsok tulajdonjoga – mondta a képviselő, aki hozzátette: annak idején a lakók önkormányzati földterületre építették a garázsokat, ebből viszont később bonyodalmak keletkeztek. – Az önkormányzat nemrég döntött, hogy a tulajdonosok jelképes összegért megvásárolhatják a földterületeteket, így rendezni lehet végre a tulajdonjogot. Szintén többéves múltra tekint vissza a Herman utcában a játszótér kialakítása. A lakók mindvégig együttműködtek a város önkormányzatával, sőt jelentős társadalmi munkát is végeztek. Úgy tűnik, az idén megépülhet a játszótér.

A Sétakert ugyan nem tartozik Szőlősi Márta választókörzetéhez, ám a park fejlesztése, élettel való megtöltése már régóta szívügye a képviselőnek.

– Tagadhatatlan, hogy az elmúlt években elindult valami a Sétakert kapcsán, ám még közel sem tartunk ott, ahol szeretnénk – fogalmazott Szőlősi Márta, aki jelezte: a közvilágítás kiépítése után a közbiztonság javítása érdekében térfigyelő kamerarendszer kialakítása is fontos lenne, mint ahogy további játszóeszközök, illemhelyek és köztéri bútorok kihelyezése is. A fejlesztésnek ugyanakkor előfeltétele, hogy a kanizsaiak valóban magukénak érezzék a parkot és használják azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!