Hírek

2012.12.07. 11:30

Szerződést bontanak a 61-es elkerülő kivitelezőjével

Nagykanizsa - Legkorábban jövő nyáron indulhat újra a 61-es főút dél-zalai várost elkerülő szakaszának félbemaradt építése. Ha ez valóban bekövetkezik, legkésőbb 2014 tavaszára pont kerülhet egy hosszú történet végére.

Horváth-Balogh Attila

A 61-es elkerülő szakasz építését eredetileg 2010 végére kellett volna befejeznie az Euroaszfalt vezette konzorciumnak, az út azonban máig nem készült el. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) korábban sajtóközleményben közölte: a kivitelezőtől kötbért követel a kivitelezés során tapasztalt jelentős csúszás miatt. Később szóba került az Euroaszfalttal történő szerződésbontás is. Úgy tűnik, erre - habár a NIF hosszú ideig bízott abban, hogy nem kell a lépést megtennie -  hamarosan sor kerülhet, legalábbis így tájékoztatta lapunkat Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.

Érdeklődésünkre kijelentette: a NIF Zrt. az Euroaszfalt Kft.-vel még az idén év végéig szerződést bont. Ezt követően január-februárban új közbeszerzési eljárást írnak ki a kivitelezés folytatására. Sikeres közbeszerzés után az új kivitelező 2013 nyarán elkezdheti a munkálatokat és legkésőbb 2014 tavaszára be is fejezheti azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!