Hírek

2012.12.19. 10:37

Bemutatták a járások vezetőit

Zalaegerszeg - Rigó Csaba kormánymegbízott bemutatta szerdán a hat zalai járás nemrég kinevezett vezetőjét a megyeházán.

Szabó Judit

Drávecz Gyuláné a lenti járási hivatalt vezeti januártól. 1971-ben született Letenyén, államigazgatási főiskolán diplomázott, 1993-tól a lovászi körjegyzőségen dolgozott. 1997-től a lenti önkormányatnál gyámhivatali ügyintéző volt, majd hatósági, illetve  közigazgatási osztályvezető. 2003-tól gellénházi,    2007-től  bázakerettyei körjegyző.

Zalában a zalaegerszegi lesz a legnagyobb járás. Élére dr. Koczka Csaba kerül, aki 1967-ben született Zalaegerszegen. A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen jogászként doktorált, dolgozott az adóhivatalban, majd ügyvédként. Később fideszes országgyűlési képviselő  volt, most pedig a zalaegerszegi polgármesteri hivatal közigazgatási osztályvezetője, egyben az okmányiroda vezetője. 

A nagykanizsai járást dr. Józsa Zsanett vezeti, aki 1978-ban született Kapuváron.  Jogi diplomát szerzett a pécsi egyetemen, majd 2005-ben európai jogi szakjogász diplomát is. 2006-tól Zalakaros jegyzője, de korábban is a zalakarosi jegyzőségen dolgozott, a közigazgatásban kezdte a pályáját.

 

Dr. Józsa Zsanett, dr. Koczka Csaba, Drávecz Gyuláné, Rigó Csaba, dr. Varga Andera, Molnár Szilárd, Szendrődi Gabriella (b-j) (Fotó: Katona Tibor) 


Molnár Szilárd Imre a zalaszentgróti járást fogja irányítani.  1957-ben Sárváron született, 1978-ban végzett az Erdészeti és Faipari Egyetemen földmérő üzemmérnökként. Dolgozott a Budapesti Geodéziai  és Térképészeti Vállalatnál,  csoportvezetőként a Bács-Kiskun Megyei Földhivatalnál, valamint az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőségen, most pedig egy földmérő és ingatlanközvetítő betéti társaságban  tevékenykedik.

A letenyei járás élére Szendrődi Gabriellát nevezték ki. 1973-ban született Nagykanizsán, államigazgatási főiskolát végzett, 1992-től ügyintéző a nagykanizsai polgármesteri hivatalban, 1997-ben Surd jegyzője, majd 2008-tól Surd és Liszó körjegyzője. 

A keszthelyi járást dr. Varga Andrea Mária irányítja, aki 1968-ban született. Jogi diplomáját Pécsett szerezte. Húsz  éve dolgozik a közigazgatásban, 1992-től a keszthelyi polgármesteri hivatal jogásza, 2000-től Vonyarcvashegy jegyzője.

Rigó Csabát a sajtótájékoztatón arról kérdeztük, hogy milyen szempontok alapján választotta ki a járási vezetőket. A kormánymegbízott elmondta: a  jogszabályok meghatározták a képesítési feltételeket, ezek alapján  kezdett gondolkodni a személyekről, mivel neki kellett javaslatot tennie a zalai vezetőkre. A kormányhivatal az alapfeladatai miatt folyamatosan kapcsolatban áll a polgármesterekkel és a jegyzőkkel, ezért  volt rálátása a megyére, így könnyű volt a választás, folytatta Rigó Csaba.- A jó szakembereknek híre megy - mondta  a kormánymegbízott, hozzátéve, hogy  büszkén vállalja a kiválasztottakat. - Úgy érzem, jó szakembereket találtam, persze vannak ilyenek  rajtuk kívül is a megyében,   de nem mindenki akart az államigazgatásban dolgozni - fogalmazott Rigó Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!