Hírek

2012.12.03. 22:44

A piaristák adventi ruhavásárán Sebestyénék is téli holmit kerestek

Nagykanizsa - Sebestyénék már nem is emlékeznek rá, mikor vásároltak utoljára ruhaneműt maguknak. A minap a Piarista iskola adventi vásárán néztek körbe, ahol olcsón lehetett meleg kabátot, pulóvert, nadrágot és cipőt beszerezni.

Sámel József

A nagykanizsai Piarista iskola évente egyszer rendez nagyszabású ruhavásárt, mely iránt minden alkalommal óriási érdeklődés nyilvánul meg. Az elmúlt hétvégén Sebestyén Ferenc és Edit is felkerekedett, hátha találnak olyan ruhaneműt, ami fazonban és főleg méretben megfelelő számukra.

- Nem próbálod fel ezt a zakót, Feri? - kérdezte párját Edit, aki mint kiderült: pontosan tudta, hogy férje nem igazán kedveli az ilyesfajta öltözéket.

- Sajnos, nincs nagyon mit ünnepelnünk, az öltöny pedig ünnepi ruha - mondta Ferenc, aki elárulta: esküvői öltönyét még a mai napig nem hízta ki, noha 18 évvel ezelőtt volt rajta először.

- Őszintén szólva már nem is emlékszem, hogy mikor vásároltunk magunknak legutóbb ruhát igazi üzletben, az elmúlt időszakban abból öltözködtünk, amit adományként kaptunk - váltotta a szót komolyra Edit, aki ezúttal sem magának, hanem tizennégy éves fiának, Krisztiánnak keresett meleg holmikat.

- Meleg cipőnek, bakancsnak mi is híján vagyunk, és egy vastag, bélelt dzseki is jól jönne a téli hónapokra -  mondta Ferenc, aki elárulta még: törülközőből és ágyneműből is csak egy váltásuk van.

A piaristák adventi vásárán amúgy az idén is nagy volt a forgalom. Nyeste Pál igazgató elmondta: az árusításból befolyt összeget az iskola nehéz sorsú diákjainak támogatására fordítják majd.

Mint mondta:

- Sajnos, egyre több ilyen fiatal van, az iskolában körülbelül 200 diák él nehéz anyagi körülmények között köztük Sebestyénék gyermeke, Krisztián is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!