Hírek

2012.11.14. 08:51

Sebestyénék büszkék lehetnek jól tanuló, igyekvő gyerekükre

Nagykanizsa - Aktív, intelligens, jó magatartású. Ezekkel a jelzőkkel illette osztályfőnöke Krisztiánt, a Sebestyén család 14 éves gyermekét a fogadóórán.

Sámel József

– Jó végre egy olyan közösségbe tartozni, ahol nem az számít, hogy kinek van márkás sportcipője, drága mobiltelefonja – fogalmazott Krisztián, aki az idei tanévtől lett a Piarista-iskola diákja. – Az osztálytársak barátságosak, a pedagógusok szigorúak, ugyanakkor igazságosak. Szóval jól érzem magam, még annak ellenére is, hogy hét közben nem lehetek a szüleimmel, jelenleg ugyanis az iskola kollégiumában lakom.

Ferenc és Edit a szülői értekezlettel egybekötött fogadóórán megnyugodhattak, Hermánné Körömi Edit ugyanis csupa jót mondott a fiúról.

– Krisztián szeptemberben felvételizett hozzánk, s az eredményei alapján egyből a gimnáziumi osztályba került – így az osztályfőnök. – Azt, hogy jó eszű gyerek, az elmúlt két és fél hónapban már többször is bizonyította, a levelezős megyei történelemverseny első fordulójában csupán egyetlen pontot vesztett, míg a regionális matematikaversenyen is a díjazottak közé került. Az órákon aktív, vállalkozó kedvű, a magatartásával sincs probléma. Intelligenciájából adódóan jól kezeli azt a helyzetet, amibe családja került, ennek feldolgozásában az osztályközösség segít neki.

A Piarista iskolában is nyomon követik a Zalai Hírlap adománygyűjtő akcióját, sőt az intézmény önerőből is segíti Krisztiánt.

– Az egyik öregdiák felajánlotta, a tanuláshoz szükséges füzeteket, tollakat, számológépet megvásárolja Krisztiánnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!