Hírek

2012.11.20. 11:42

Megvannak a menóratolvajok!

Nagykanizsa - A rendőrség két férfit gyanúsít a kanizsai zsinagóga előtt állt menóra, Rétfalvi Sándor szobrászművész alkotásának ellopásával.

Horváth-Balogh Attila

Emlékezetes: ismeretlenek május végén horogkeresztet rajzoltak egy ligetvárosi épület falára, ami mellé a "Megdögletek cigányok, x-szel jelöltek, égni fogtok!" szöveget írták, illetve több lakóházra x-et festettek. A területen élő jelentős számú roma lakosság rasszista indítékot vélt a történtek mögött. Mint azt Szabados Gábor rendőr hadnagy, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense érdeklődésünkre elmondta: az ügyben még zajlik az eljárás, melynek részleteiről a nyomozás érdekében jelen pillanatban nincs módja tájékoztatást adni.

A kanizsai hitközség vezetői júniusban, a menóra hűlt helyénél. Fotó: archív

Jelentős fejlemény van viszont a kanizsai zsinagóga előtt elhelyezett Rétfalvi-alkotással kapcsolatos esetben. Mint arról beszámoltunk, júniusban tépték le talapzatáról és vitték el ismeretlenek a hétágú gyertyatartót, az ősi zsidó jelképet ábrázoló alkotást. Szabados Gábor ezzel kapcsolatban jelezte: a Nagykanizsai Rendőrkapitányság a lopással egy nagykanizsai és egy tótszerdahelyi férfit gyanúsít, akik az ügyben beismerő vallomást is tettek. Az illetők más, hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozhatók. Mivel azonban a nyomozók nem szeretnék felderítetlenül hagyni egyetlen lopásukat sem, még további vizsgálatok szükségesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!