Hírek

2012.11.30. 11:12

Helybenhagyott ítélet: örökre eltiltották

Örökre eltiltották az ügyvédi hivatástól a győri ügyvédet a börtönbüntetésen túl.

Arany Gábor

Az ítélőtábla helybenhagyta az egerszegi törvényszék ítéletét, amellyel 6 év 10 hónap börtönre ítélte és az ügyvédi hivatás gyakorlásától örökre eltiltotta dr. Böröcz Szabolcs László volt győri ügyvédet. A 40 éves férfi 2001 és 2008 között az ingatlanai és járművei után fizetendő jelentős összegű jelzálog- és lízingtartozások továbbá az általa vezetett ügyvédi iroda fenntartási költségei miatt folyamatos pénzzavarral küzdött, magas kamatterhekkel járó magánkölcsönök felvételére kényszerült. A győri közéletben ismert, az egyetem bűnügyi tudományok tanszékén adjunktusként is oktató férfi a pénzzavara leküzdésére uzsorakölcsönöket vett fel. Tőketartozása 2008 végére elérte a 20-25 millió forintot, ezek után már az ügyvédi letétként rábízott pénzhez is hozzányúlt.

Dr. Böröcz Szabolcsot az egerszegi törvényszék sikkasztás, csalás közokirat-hamisítás miatt 6 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, végleges hatállyal eltiltotta az ügyvédi foglalkozás gyakorlásától, 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Kötelezte az okozott kár megtérítésére. Az ítélet ellen a vádlott felmentés végett jelentett be fellebbezést, ám a a Pécsi Ítélőtábla az ítéletet helybenhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!