Hírek

2012.11.05. 00:04

Éremgyűjtő találkozó: akár több milliót is kifoghattak, igaz, csak pengőben

Nagykanizsa - Ugyan az olimpiák és a sport állt a vasárnapi éremgyűjtő találkozó fókuszában, gyufacímkéket, régi fényképezőgépet, vagy akár haiti bankót is találhatott a szemfüles látogató a standok rengetegében.

Ziegler Anita

A Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Nagykanizsai Csoportjának őszi rendezvényén több száz érdeklődő fordult meg az értékes tárgyaktól roskadozó pultok mellett. Dénes Sándor alpolgármester üdvözölte az érmék és bélyegek szerelmeseit, s elmondta, a mostani találkozó az olimpiákon, a világ- és Európa-bajnokságokon kimagasló eredményeket elért sportolóink előtt tiszteleg. Farkas István, az egyesület elnöke hozzátette, a díszérmék és a bélyegkiadás már évtizedek óta követi a jelentős sporteseményeket, elterjedt ezen események képi megjelenítése.

– Tematikus őszi kiállításunkon két jelentős gyűjteménnyel rendelkező bélyeg-és érmegyűjtő is szerepel, a mostani alkalommal pedig a dekoráció remekül igazodik a kiállításhoz, hiszen különféle sporteseményekről tekinthetnek meg régi felvételeket a látogatók – foglalta össze Farkas István. – Két-két tárlóban volt megvizsgálható a téli és nyári olimpiák jelentős szereplőit, valamint a világés Európa-bajnokságok hőseit ábrázoló érmék és bélyegek arzenálja.

A galériáért kattintson a képre!

Kicsit odébb Devecseri István gyűjtő standja állt, aki többek között görög, spanyol és jugoszláv érméket mutatott.

– A börze számomra siker volt, hiszen találtam török, svéd, amerikai és svájci érméket a gyűjteményemhez, én ugyanis forgalmi sorozatok kirakására törekszem – árulta el Devecseri István. – Inkább a rendszerváltás érméit keresik sokan, de a háború utáni időszak pénzei is figyelemre méltóak – summázta a délelőtt eredményeit.

Egy szombathelyi gyűjtő pedig azt emelte ki büszkén, hogy több százezer, sőt egymilliót érő bankói vannak, igaz, csak pengőben és díszeuróban.

– Sokan megcsodálják a Sztálint és Lenint ábrázoló papírpénzeimet, de a háború utáni húszforintosok vagy a görög érmék is népszerűek – mondta a vasi vendég, aki kitüntetéseket, fegyvereket és régi Minolta fényképezőket is kínált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!