Hírek

2012.10.02. 17:36

Zajhatások, beiskolázás Keszthelyen

Keszthely - Rendeleteket módosított, s az oktatási intézmények jövőbeni sorsáról tárgyalt egyebek között legutóbbi ülésén a Balaton-parti város képviselő-testülete.

Sámel József

Hosszas vita folyt a vendéglátóipari üzletek éjszakai nyitva tartásáról. A Helikon liget városrész több lakója szólalt fel a testületi ülésen, sérelmezve a strandi szórakozóhelyek által keltett zajhatást. Jelentős turisztikai szereppel bíró város lévén Keszthelyen a szórakozáshoz való jog éppúgy méltányolandó, mint a nyugodt pihenésre való igény, ezért a testület kompromisszumos megoldásra törekedett: a lakókat zavaró hangok csökkentésére különböző lehetőségeket (például zajvédő fal építése) vizsgálnak meg, és novemberben újratárgyalják az ügyet.

Megtárgyalta a képviselő-testület a VSZK jövő tanévi beiskolázási tervét, ennek értelmében két szakközépiskolai (turisztikai illetve vendéglátás-szervező) és három szakiskolai (szakács, pincércukrász és eladó) osztály indul. Két alap- és egy középfokú szakképzési osztály kezdi meg működését jövőre, és a szakiskolások középiskolájában egy osztály keretében készítik fel a szakképzéssel rendelkező tanulókat az érettségi vizsgára. Emellett kilenc kollégiumi csoportot indítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!