Hírek

2012.10.11. 06:17

Többen pedáloznak az új kerékpárúton

Nagykanizsa – A közelmúltban elkészült gyalog- és kerékpárút megkönnyítette a sánci városrész lakóinak életét. Sőt? a bicikliutat előszeretettel használják az országúti kerékpárosok is.

Benedek Bálint

A város tervezett kerékpárút- hálózatának egyik legfontosabb elemeként még tavasszal avatták fel a 2,6 kilométer hosszú aszfaltcsíkot, melynek jelentős része Sáncon kanyarog. Több, már meglévő kerékpárutat köt össze, ráadásul segítségével könnyedén el lehet jutni a Csónakázó-tóhoz. A 3,6 méter széles utat jól látható sárga csíkkal két részre osztották, így a gyalogosok is kényelmesen közlekedhetnek rajta. Mint azt Tárnok Ferenc, a városfejlesztési osztály vezetője elárulta: a tervek 2008-ban elkészültek, ám a kisajátítási eljárások miatt csak ebben az évben tudták befejezni a 120 millió forintos beruházást.


– Az elválasztott rendszerű útnak köszönhetően nemcsak a sánciak lélegezhettek fel, hanem a Csónakázó-tó partjához igyekvők is – folytatta Tárnok Ferenc. – Ezután az autóforgalomtól távol, nyugodt körülmények között, sokkal gyorsabban lehet teljesíteni a távot. Ezt a megállapítást a sportolók is megerősítették, hiszen a kanizsai országúti kerékpárosok szinte naponta járnak ezen a szakaszon. Gazsi Judit, Radics Bálint és Burján Tamás örömmel tapasztalják, hogy a sánci bicikliútnak köszönhetően egyre többen pedáloznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!