Zala vármegye bajnoksága véget ért

2024.05.23. 16:14

Szoros csatában a Hévíz együttese nyert

A Zala vármegyei női kézilabda bajnokságot a Hévíz SK együttese nyerte meg a lenti GÓNA SZKKE és a Körmend csapatai előtt.

Zaol.hu

A Hévíz SK aranyérmes női kézilabda csapata

Fotó: Hévíz SK

Hivatalosan a Zala vármegyei női bajnokság küzdelmei zajlottak, de vasi (Körmend, Vasvár) és veszprémi (Úrkút, Tapolca) együttesek is megtalálhatók voltak a mezőnyben. Összesen kilenc együttes vetélkedett a helyezésekért és szoros küzdelemben alakult ki a végeredmény. A 18. fordulóban dőlt csak egy végleg a bajnoki cím, hiszen a Hévíz 37-10-re nyert a Páterdomb ellen, míg a GÓNA SZKKE 44-16-ra verte az Egerszegi KK-t. A Hévíz és a GÓNA is 28-28 ponttal zárt, de jobb gólkülönbségével megelőzte lenti ellenfelét. Harmadik a Körmendi DMTE lett.

A 75 esztendős Hévíz Sportkör történetében a kézilabdázók 25 év után ünnepelhettek újra bajnoki aranyat a megyeiben, előtte folyamatosan az NB II-ben játszottak. Az aranyérmeket Papp Gábor Hévíz polgármestere, Szabó Imre az egyesület elnöke és Szloboda Judit, a Zala Vármegyei Kézilabda Szövetsége elnöke adták át a bajnokcsapat játékosainak.

A bajnokcsapat tagjai: Molnár Anna, Mester Anita, Zóka-Győri Viktória, Holczbauer Zsófia, Duzsik Nikolett, Sziva-Balogh Piroska, Morácz Julianna, Sziva Fruzsina, Balogh Nóra, Pusztai Lili, Fekete Luca, Buza Ilka, Kelemen Emma Sára, Dóczi Janka Iréne, Balogh Vanessza, Füstös Barbara, Kovács Kitti. Edző: Kissné Gliba Adrienn.

– Nagy-nagy köszönet mindazoknak, akik ebben a nehéz esztendőben is támogattak minket és mellettünk voltak - nyilatkozta Molnár Anna csapatkapitány. - Egyúttal köszöntjük az éppen 90 éves Vas Imrét, aki ötven éve volt a csapat edzője, valamint a negyedszázaddal ezelőtti bajnokokat is, akik megalapozták, hogy huszonnégy éven át a Nemzeti Bajnokságban szerepeljen a hévízi női kézilabda csapat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában