Hírek

2012.10.24. 19:04

Diákhét - Ifjú tehetségeké volt a színpad

Zalaegerszeg - Ifjú tehetségek vették birtokba a Kölcsey Ferenc Gimnázium auláját: szerdán megkezdődött a diákhét programja, benne a Tiéd a színpad! rendezvénnyel.

Péter Gyöngyi

Délelőtt környezetvédelmi előadásokat hallgathattak a diákok, ám délután már az előadóművészeté volt a főszerep: az aula színházzá alakult és elkezdődött a Tiéd a színpad! című program. Ki modern tánccal, ki néptánccal mutatkozott be, volt, aki énekelt, zongorázott, más akrobatikus mutatvánnyal állt elő.

A hagyományos diákheti programsorozat szombaton zárul majd, akkor a gólyaavató és természetesen a gólyabál jelent majd kellemes kikapcsolódást. Addig azonban még számtalan egyéb szórakoztató összejövetelen vehetnek részt a fiatalok.

– A Tiéd a színpad! minden évben része ennek a rendezvénysorozatnak, és mindig nagy sikere van. A gimnázium diákjai a tanulás mellett sok minden másban is tehetségesek: sok jó hangú tanuló jár ide, rengetegen táncolnak. Ez gyakorlatilag egy iskolai Ki mit tud?, ennek keretében megmutathatják, mi mindenben jártasak – mondta elöljáróban a szervező pedagógus, Kaczor Jácint.

Összesen 12 produkció szerepelt a repertoárban, a fellépők között ott volt a St. Martin szigetéről érkezett fiatalok egyike is. Nemcsak a francia területről fogadtak, fogadnak vendégeket: csütörtökön portugálok csatlakoznak hozzájuk. A diákhéttel párhuzamosan zajlik ugyanis egy négy országot érintő Comenius program, ennek témája, címe az Intercultural City – Migration in changing Europe, vagyis Vándorlások a változó Európában. Ez már a második év, hogy az intézmény részese egy európai testvériskolai együttműködési projektnek, melynek egy olasz iskola a koordinátora, ám Itáliából ezúttal nem tudtak ellátogatni Zalaegerszegre.

A diákhét csütörtökön német nyelvi délutánnal folytatódik, erre várják az érdeklődőket, pénteken pedig az angol nyelvre fogékonyaknak kínálnak izgalmas találkozót. E csapatversenyek során kreatív, szórakoztató feladatokban mérhetik össze tudásukat, rátermettségüket az osztályok. Tanár-diák sportesemények, filmvetítések, különféle előadások színesítik a repertoárt.

– Elég sokszínű tehát a rendezvénysorozat – összegzett Kaczor Jácint. Mint mondta, a diáknapoknak tulajdonképpen közösségépítő szerepe is van, segíti a gólyák, az elsőévesek beilleszkedését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!