Hírek

2012.09.03. 15:12

Tanévkezdés a főiskolán Zalaegerszegen (fotókkal, videóval)

Zalaegerszeg - Megtartották hétfpn a tanévnyitót a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának egerszegi képzési központjában.

Szabó Judit

Az elsőéveseket dr. Oláh András dékánhelyettes köszöntötte, úgy is, mint Közép-Európa egyik legrégebbi, 1367-ben alapított egyetemének hallgatóit. Az egészségtudományi karról elmondta, hogy 1990-ben indult a képzés négy városban (Zalaegerszegen, Szombathelyen, Kaposváron és Pécsen), s a kar azóta nagyon megerősödött.

 

Alapítása óta több ezer ápoló, mentőtiszt, gyógytornász és egészségbiztosítási szakember került ki az egészségtudományi karról, amely hazánkban elsőként hirdetett ápolói és védőnői mesterképzést, a felsőoktatás hasonló profilú szereplői közül elsőként indított egyetemi képzést, valamint doktori iskolát. Az oktatási palettát folyamatosan bővítik, 2008 óta középfokú képzéseik is vannak.

Dr. Oláh András kifejezte reményét, hogy a magyar egészségügy helyzete, s a dolgozók megbecsülése sokat javul, mire az elsősök végeznek, mert nagy a csábítás külföldről, ahol az itthoni fizetések többszörösét kínálják a végzősöknek.

Dr. Csidei Irén, a zalaegerszegi képzési központ igazgatója kiemelte, hogy a kar tizenegy köztársasági ösztöndíjasa közül hét a zalaegerszegi központ hallgatója, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere pedig arról tett említést, hogy a központ jelentős megújuláson ment keresztül az elmúlt két évben: stratégiai együttműködési megállapodást kötött a megyei és városi önkormányzattal, a kórházakkal és gyógyturisztikai létesítményekket. Míg országosan 20 százalékkal csökkent idén a felsőoktatásba jelentkező fiatalok száma, itt folytatódott a hallgatói létszám növekedése. Idén 142 diákot vettek fel, akiket a megyei önkormányzat nevében Pál Attila alelnök köszöntött.

 

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!