Hírek

2012.08.10. 10:25

Vöröskeresztes adománypontot nyitottak Zalaszentgróton

Zalaszentgrót - Az Angliában 1941 óta működő Charity Shopok mintájára, helyi és megyei civil, valamint nonprofit szervezetek összefogásával nyitották meg csütörtökön Zala megye második adománypontját.

Sámel József

A Zala Megyei Vöröskereszt igazgatója, dr. Baracskai Józsefné köszöntőjében a nagykanizsai mintára létesített üzlet kialakítását idézte, majd Habsburg György mondott köszöntőt. A Vöröskereszt országos elnöke úgy fogalmazott: a gazdasági válság miatt is fontos, hogy a rászorulók adományt kapjanak.

Az adománypont számos helyen az országban jól működik, az üzletek rövid idő alatt az ott élők kedvenc helyévé, közösségi terévé váltak. A felnőttek és diákok előszeretettel viszik be megunt, már nem használt, ajándékba kapott tárgyaikat, ugyanakkor kedvező áron vásárolhatnak ezekben a boltokban. Az üzlet bevételei jótékony célokat szolgálnak. Ez manapság a nehéz gazdasági és szociális helyzetben nagyon fontos - tette hozzá.

Miután Bizderi János főesperes megáldotta a 7mérföld a Mesék Szárnyán Gyermekszínház, valamint a Vöröskereszt megyei szervezete által működtetett Charity Shop-Adomány Pontot, Baracskai József polgármester mondott beszédet. Abban az összefogás és a segíteni akarás fontosságát hangsúlyozta. Az alapító okirat aláírása, valamint a szalagátvágás után a jelenlévők megtekintették az üzletet, mely - könyvektől a játékokon, műszaki cikkeken, eszközökön át a művészeti alkotásokig - minden adományt, megunt, feleslegessé vált tárgyat szívesen fogad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!