Hírek

2012.07.27. 14:36

Szent Rita oltalmában

Újudvar - Pénteken zárta kapuit az immár hagyományosan a tv-torony tövében megrendezett Szent Rita Katolikus Tábor.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Szűcs Imre újudvari plébános, főszervező elmondta: immár 19 éve rendezik meg a reménytelen esetek szentjéről elnevezett tábort, mely jövőre jubilál. Az idei 3 turnusban összesen 350 fiatal vett részt, alsó tagozatosoktól középiskolás-egyetemistákig. Utóbbiak 130 fős turnusa - s egyben a tábor - pénteken zárult.

- Találkozónk központi témája a hit éve volt, ennek jegyében rendeztük meg az ügyességi vetélkedőinket, s hívtuk meg előadóinkat - mondta az újudvari plébános. - Többek közt Wittner Máriát, Vaslabán Csaba balatonkeresztúri plébánost, illetve Vajda Gábor atyát, akit fiatal papként szerettünk volna példaképként állítani a fiatalok elé.



Utóbbi elmondta: kapunyitástól zárásig a táborban tartózkodott, ahol igyekezett a fiatalok lelki vezetője lenni. Ha arra volt szükség, ellátta őket jó tanácsokkal, s akadtak szép számmal olyanok is, akik gyónni mentek hozzá.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanulmányait most kezdő Sárempek Fanni immár 9. alkalommal volt a tábor lakója. Mint állandó törzsvendég, most már csoportvezetőként tevékenykedett.

- Szeretek ide újra és újra visszatérni, mert a tábor óriási lelki feltöltődést ad nekem - fogalmazott Fanni. - Annyit, hogy egész évben elég, míg újra nem jöhetek. Úgy tűnik egyébként, nem vagyok egyedül: amikor a kisgyerekeket búcsúztattuk, s megkérdeztük tőlük, hogy ki tér vissza jövőre, egy fiúcska kivételével mindenki feltette a kezét. Amikor tudakoltuk tőle, hogy mi volt rossz, azt mondta: minden nagyon tetszett neki, csak azért nem jelentkezett, mert ő el sem akar menni...
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!