Hírek

2012.07.27. 18:12

Programok Zala megyében

A hétvége elsősorban a falunapoké és a zenés rendezvényeké: ha az időjárás nem szól közbe, a megye több településén is alkalom nyílik majd a kikapcsolódásra, szabadtéri szórakozásra.

Zalai Hírlap

Ebergényi Fesztivál

Fesztivált rendeznek Zalaegerszeg ebergényi városrészében, a buszvégállomásnál szombaton 15 órától. Egyebek közt foci, népi tánc, kötélugró bemutató, operett és bál kínál élményt. A közösségi házban festészeti kiállítás nyílik, s bemutatják Ebergény címerét is.

Kulturális találkozó

Falunapot és kulturális találkozót rendeznek szombaton Zalaboldogfán a szabadidőközpontban. 13 órakor gyerekprogram, főzőverseny és kézműves kiállítás kezdődik, 16 órától művészeti csoportok lépnek fel. Este gitárműsor és bál várja a vendégeket.

Falunap Lakhegyen

Lakhegyen szombaton 9 órakor kezdődik a falunap a sportpályán tűzoltóbemutatóval, majd a művelődési háznál várják programok a közönséget. 16 órakor Anita lép fel, később helyi csoportok adnak műsort, este bált rendeznek.

Falunapok Dél-Zalában

Nagybakónakon szombaton 13 órakor kezdődnek a falunapi programok főzőversennyel és helyi termékek bemutatójával. 14 órától vetélkedőkön vehetnek részt a lakók: házaspárbajt rendeznek és megválasztják a falu bikáját is. 16 órától kulturális produkció, este utcabál kínál szórakozást. Becsehelyen szombaton 9 órakor kispályás focikupával kezdődik a program, 15.30-tól tábori mise lesz. Ételkülönlegességek sora, kulturális műsor, valamint szabadtéri bál is várja az érdeklődőket.

Polgárőrök családi napja

Polgárőr családi napot rendeznek szombaton 9.30-tól a nagykanizsai Csónakázó-tónál, a zöldtáborban.

Kézikaszás aratás

A régi hagyományt elevenítik fel két dél-zalai településen is: Surdon szombaton 17 órakor, Kerecsenyben vasárnap 11 órakor kezdődik a kézikaszás megmérettetés. Utóbbi településen megrendezik a Kerecsenyi Ökofesztivált, továbbá főzőversenyt, summás énekbemutatót és parasztolimpiát is tartanak. Fél 11-től adják át az egységes falukép megteremtését célzó beruházást. A fesztivált 20 órakor Kaczor Ferenc estje zárja.

Majorbéli géptalálkozó

Keszthelyen, a Georgikon Majormúzeumban szombaton tartják a hagyományos géptalálkozót. Régi gépek, eszközök bemutatója, traktorok felvonulása és több kísérő rendezvény, például kézműves bemutató kínál élményt.

Vonyarci boros forgatag

Vasárnap estig kínál kóstolgatási lehetőséget és kulturális programokat a 18. Vonyarci Boros Forgatag. Esténként zenés, táncos rendezvények várják az érdeklődőket.

Kis-Sziget Fesztivál

Kisszigeten első alkalommal rendeznek zenei fesztivált. A kétnapos rendezvény pénteken 18 órakor kezdődik, fellép a Beatrice, a Shabby Blues Band, az Éjszakai Járat, a TMK Rock Band és a Bistrock. Szombaton motoros bemutató, kézművesség, szűrővizsgálat és rendőrségi kutyás bemutató szerepel a programban. A koncertek 17 órakor kezdődnek, a főzenekar az Ocho Macho lesz, de a Kényes Foltok, a Kocsmazaj és több szlovén együttes is fellép, míg zárásként D.J. Nyaki zenél.

Koncertek

Zalaszentgróton, a kőhíd melletti rendezvénysátorban szombaton 14 órától a Kriszti és a Magyarucca, majd az MR8, az Alzheimer Band, 20.30-tól pedig a Határkő zenél. Hévízen, a Deák téren pénteken 17 órakor Veres Mónika Nika és Kardos Norbert, majd Babos Gyula és zenekara, végül a Harcsa Veronika Quartet lép színpadra. Szombaton fél hattól ugyanitt Báró és a Blues zenekar, a Blues Brothers Show Band, illetve a Deák Bill Blues Band zenél. Vasárnap Nádasdi Mónika, a Shabby Blues Band és a Benkó Dixieland Band lesz a vendég. Vonyarcvashegyen a Kossuth utcában ma 20 órától a Dolly Roll, vasárnap Vikidál Gyula és Sipos F. Tamás ad műsort. Zalakaroson a gyógyfürdőnél pénteken 19 órától Fluor Tomi, szombaton 20 órától Janicsák Veca lép fel. Tornyiszentmiklóson a Gumikacsa Preszóban vasárnap 18 órától Kaczor Feri tart lemezbemutató koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!