Hírek

2012.06.01. 18:16

Sztáreső a napfényben

Zalaegerszeg - Aki az elkövetkezendő hónapokban tartalmas szórakozásra és igényes könnyűzenei élményre vágyik, nem kell messzire menjen...

Varga Lívia

Az Egerszegi Sport- és Turizmus Kft. és a Pannon Lapok Társasága (PLT) együttműködése jóvoltából ugyanis olyan nagy nevek koncerteznek a megyeszékhelyen, mint Demjén Ferenc, Caramel és Charlie. Az erről szóló együttműködést pénteken írták alá a városházán.
- Nagyrendezvényeink révén mozgalmasabbá vált a város élete, a nívós kulturális és szórakoztató programok sorát pedig most tovább bővítjük, annál is inkább, mivel volt a naptárban egy kissé üresnek tűnő időszak - mondta Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere. - A térség legnagyobb médiavállalkozásának és városunk legnagyobb idegenforgalmi vállalatának összefogásával azonban nyáron és ősszel is nagyszerű progamokkal vár mindenkit Zalaegerszeg.
- Azt kívánom, ez az együttműködés ne egyszeri alkalom legyen, hanem a PLT marketingtevékenysége épüljön be Zalaegerszeg kulturális kínálatába, a város turisztikai cége pedig használja ki azokat a lehetőségeket, amelyeket a lapcsoport tud számunkra nyújtani - tette még hozzá a polgármester.


Kázmér Judit, a PLT ügyvezetője leszögezte: ezzel az újfajta együttműködéssel mindkét fél jól jár, s nem mellékesen a város és lapunk olvasói is, hiszen amellett, hogy gazdagodik a programkínálat, plusz kedvezményekhez jutnak.
- Zalában 47 ezer háztartásban vagyunk jelen, a zalai emberek 59 százaléka olvassa nap mint nap a Zalai Hírlapot, ezáltal mi vagyunk a fő hírforrás a megyében - fogalmazott az ügyvezető, megjegyezve: bár a világtrendnek megfelelően a példányszám némileg csökkent, Magyarország 18 megyei napilapja közül az öt legolvasottabból négy a PLT-hez tartozik. - Évek óta dolgozunk azon, hogy, megőrizve a tradicionális értékeket, megújítsuk a lapcsoport tevékenységét, azaz újfajta szolgáltatási köröket építsünk ki, hogy egyre többet és jobbat nyújtsunk az olvasóknak. Gondolok itt hűségkártya-programunkra és az olvasóink által szerkesztett szakács- és mesekönyvekre, illetve a mostani együttműködésre is.

Virrasztó Zsolt, a Zalai Hírlap főszerkesztője leszögezte, bár a megyei napilap független, a zalai érdekek és értékek képviseletétől nem függetlenítheti magát. Nem véletlen tehát, hogy a lap hosszú ideje kitüntetett figyelemmel kíséri a megye és a megyeszékhely turisztikai fejlődését, hiszen a turizmus a válságos időszaknak is igazi húzóágazata.
- A zalai idegenforgalmi központokhoz fűződő viszonyunk azonban messze túlmutat az azokról szóló tudósításokon, hisz évek óta megrendezzük például a legkedveltebb zalai fürdőhelyek versenyét, s másfél éve elindítottuk négymegyés geocaching játékunkat, melynek keretében turisztikai célpontokat, helyi látnivalókat és értékeket, s ehhez kapcsolódóan kedvezménnyel igénybe vehető szolgáltatásokat kínálunk olvasóinknak. Terveink szerint geocaching játékunkba hamarosan bekapcsoljuk Zalaegerszeget és az AquaCityt is, emellett szeretnénk a fürdőkomplexum és a sportcsarnok életének részévé válni. Nagyszabású koncertekkel, legendás előadókkal készülünk, s szeretnénk újjáéleszteni a Zala Szépe versenyt.
 Fülöp István, a PLT marketingvezetője pedig azt hangúlyozta: a programsorozat a tervek szerint jövőre folytatódik.

Az AquaCity számára rendkívül fontos a PLT-vel való együttműködés, amely a napilapokon túl azok online felületére is kiterjed, fogalmazott Kugler László, az Egerszegi Sport- és Turizmus Kft. ügyvezetője, hisz a fürdőkomlexum akkor lehet sikeres, ha az egerszegi és zalai vendégkörön túl a távolabb élőket is meg tudja szólítani. S persze az AquaCity mellett a város marketingje is élénken megnyilvánul majd a négy dunántúli megyében. Kugler László elárulta: a PLT előfizetőinek meghirdetett akcióban 250 családi belépő talál gazdára, és a hűségkártya révén nemcsak az egerszegiek, hanem a megyében élő hűséges Zalai Hírlap előfizetők is jelentős, minimum 10, de időszakonként akár 25 százalékos kedvezményben is részesülhetnek.

Újjáéled a Zala Szépe választás

Fülöp István, a PLT marketingvezetője elmondta: az AquaCity 10. születésnapján, július 14-én a Neoton Família lép fel, augusztus 3-án Caramel és a megasztárok, augusztus 31-én pedig egy hatalmas Rock&Roll Cirkusz kíséretében újraindul a Zala Szépe választás, s a Dolly Roll mellett az AquaCity színpadára lép Fenyő Miklós és a Nova Kultúr Zenekar is. A programsorozat október 22-én a nemzeti dal napja alkalmából Demjén Ferenc és a Lord Honfoglalás-koncertjével a sportcsarnokban folytatódik, ahol november 17-én a Bikini, karácsony előtt pedig Charlie lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!