Hírek

2012.06.03. 07:05

Számos szórakoztató programot tartogat a hétvége Zala megyében

Zala megye - Versenyek, fesztiválok, sportnapok és programok a hagyományőrzés jegyében. Csak néhány példa az előttünk álló hétvége kikapcsolódásra csábító bőséges kínálatából.

Zalai Hírlap

Göcseji randevú

Szombaton 10 órától negyedik alkalommal látja vendégül a göcseji falvakat az egerszegi Skanzen. A tíz település a térség népi hagyományait mutatja be. Kísérőrendezvényként pedig könyvbörzét tartanak.

Sárkányhajó-bajnokság

Péntektől vasárnapig rendezik az idei Sárkányhajó-bajnokságot a kanizsai Csónakázó-tónál. Az evezős verseny mellett egyéb szórakoztató programok is várják az érdeklődőket, többek közt élménybeszámolót tart az óceánt átszelő Rakonczay Gábor, fellép az Old Mix Kartell, az Orff Ütőegyüttes és a Kanizsa Big Band.

 

 

Fesztiválok

Szombaton 14 órakor kezdődik Zalagerszeg olai településrészén a fesztivál, amelyen fellép egyebek mellett Kriszti és a Magyar Ucca, valamint Kaczor Feri is. Szombaton 15 órakor rózsamenettel kezdődik, majd szentmisével folytatódik az I. Pünkösdi Rózsefesztivál Orbányosfán. A délután folyamán a kulturális műsorok mellett lesz rózsasütemények kóstolója, rózsakeringő, rózsaolajos maszszázs, és rózsakirályt, s -királynőt is választanak.

Sportnapok

Családi sportnapot tart pénteken 10 órától az Egészség Egyesület Zalaegerszegen a Vizslaparkban. A résztvevők megismerkedhetnek a H-labdával, s idén is megtartják a Seregélyes emléksétát az Alsóerdei úton. Szombaton 9 órától rendezik meg a zalakarosi kistérség sportnapját Nagyradán, az iskola sportpályáján. A résztvevők fociban, asztaliteniszben, sakkban, lövészetben mérhetik össze tudásukat.

Táncház

Szombaton 18 órától májusfa kitáncolással egybekötött táncház lesz az ozmánbüki faluházban.

Játszótéravató

Szomaton 16 órakor kezdődik a Pókaszepetk Pókafa részén épített játszótér ünnepélyes avatója, amelyet Mutyi Bohóc műsora követ.

Dumaszínház

Zalaszentgróton, a művelődési központban ma 18.30-tól először rendeznek Dumaszínházat. A műsor vendége Dombóvári István és Lórán Barnabás, azaz Trabarna lesz.

Horgászverseny

Lentiben, a Sárberki-szabadidôközpontban vasárnap reggel 7 órai kezdettel rendeznek horgászversenyt. Parasztkomédia Szombaton 17 órától a murakeresztúri kulturális egyesület mutatja be Illyés Gyula: Tûvé tevôk címû parasztkomédiáját a letenyei Fáma Házánál.

Történelmi előadások

Szombaton 15 órakor a Thury György Népfőiskola előadás-sorozat keretében dr. Andrásfalvy Bertalan tart előadást a kiegyezés és a II. világháború közötti időszakról a kanizsai református egyházközség Kálvin téri templomában. Vasárnap 10 órakor Raffay Ernő történész tart elôadást a kanizsai könyvtárban Harcoló szabadkőművesség címmel.

Folklórest

Szombaton 18 órai kezdettel folklórestet tartanak a zalakarosi kertmoziban. A rendezvényen fellép többek közt a Karos Táncegyüttes, a Zöld Ág Táncegyüttes és a Bottalfogó Táncegyüttes.

Ludvig művésztelep

Vasárnap 19 órakor nyílik a XX. Ludvig Nemzetközi Művésztelep Kendlimajorban. Az idei alkotótáborba több mint 40 mûvész érkezik a világ minden tájáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!