Hírek

2012.06.30. 15:25

Jubilál a Georgikon

Keszthely - Jubileumi tanévzáró ünnepség és gazdásztalálkozó zajlott szombaton a Pannon Egyetem Georgikon Karán a keszthelyi gazdászképzés elindításának 215. évfordulója alkalmából.

Szabó Judit

A rendezvény ökumenikus istentisztelettel kezdődött, majd a Csány-Szendrey ÁMK-ban tartott jubileumi tanévzáró ünnepségen 91 hallgató vehette át diplomáját, két jelöltet doktorrá avattak, nyolcvanan pedig a felsőfokú szakképzést lezáró bizonyítványt kapták meg.

Az ünnepségen elsőként dr. Friedler Ferenc, az egyetem rektora köszöntötte a végzősöket, majd dr. Balázs Ervin akadémikus, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke szólt a diplomaosztó résztvevőihez. Kiemelte: akik most elhagyják az agráregyetemet, komoly kihívás előtt állnak, 21 év borzasztó agrárpolitikája után  abban kell közreműködniük, hogy a magyar mezőgazdaság ismét a régi fényében ragyogjon. Dr. Dublecz Károly dékán többek között azt emelte ki, hogy bár manapság nem könnyű elhelyezkedni, a keszthelyi egyetemen végzettek döntő többsége talált a képzettségének megfelelő állást az elmúlt években.

A Georgikon fennállásának 215. évfordulóján tartott rendezvény az egyetem Cserszegtomaji Szőlőtelepén folytatódott, ahol felavatták dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő mellszobrát, Orr Lajos szobrászművész alkotását. A Cserszegi Fűszeres és sok más, a kártevőknek  jobban ellenálló szőlőfajta megalkotója  két éve hunyt el. Emlékére a Georgikon Alapítvány állíttatott szobrot adakozásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!