Hírek

2012.06.03. 11:37

Ismét vízre szálltak a sárkányhajók (fotókkal frissítve)

Nagykanizsa - Ezrek látogattak ki a Csónakázó-tóhoz, ahol szombaton és vasárnap negyedszer rendezik a sárkányhajó bajnokság. A futamok mellett, koncertek, sport- és kulturális bemutatók várták a nézőket.

Sámel József

A Kanizsai Kajak-Kenu Klub, illetve a Kanizsa Turizmusáért Egyesület idén is közösen szervezte meg a sárkányhajó bajnokságot, amely az országos road-show második állomása. Az iskolák versenyét már pénteken lebonyolították, a végső győzelmet a Általános Iskola, illetve a Batthyány Lajos Gimnázium szerezte meg.

Szombat délelőtt aztán a többi kategóriába baráti társaságok, cégek, települések nevezett csapatok is vízre szálltak.

- Csapatunk a céges kategóriában méretteti meg magát - így Cserti Csilla, a kanizsai Inkubátorház vezetője, aki jelezte: a 20 fős legénységet az Inkubátorházban irodát bérlő kisvállalkozások alkotják. - Vérmes reményeink ugyan nem lehetnek, a verseny előtt csupán egy alkalommal tudtunk gyakorolni. Mi már annak is örülünk, ha különösebb gond nélkül végigevezzük a 350 méteres távot.

Persze voltak olyan csapatok is, akik komolyan készültek a versenyre, néhány társaság heteket, hónapokat készült.

- Akik jól teljesítettek az elő- és középfutamokon, azok ma a döntőkön is szerepelnek - jelezte Varga Péter, a szervezők egyike.

Az izgalmas futamok mellett, számos egyéb program is várta az érdeklődőket, a Csónakázó-tó mellett felállított színpadon egész nap egymást váltották a zenekarok és a különböző táncegyüttesek. Este tábortűzzel és zenés mulatsággal zárult a nap, de vasárnap a döntőkkel tovább folytatódik a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!