Hírek

2012.06.18. 09:12

Fölénnyel nyert a pörkölt

Nagyrécse - A település szinte minden lakóját megmozgatta a falunap, mely már pénteken kezdetét vette az éjszakai túrával. A szombati főzőversenyre 36 társaság jelentkezett.

Steyer Edina

Az éjszakai túra közel 80 résztvevője Nagyrécsét és a környéket járta be, meghatározott útvonalon, időre. Leghamarabb a helyi fiatalokból verbuválódott „Pokol konyhája” formáció teljesítette a távot. Csakúgy, mint a többiek, ők is részt vettek másnap a főzőversenyen, ahol óriási fölénnyel győzött a pörkölt. A legtöbb csapat ezt a magyar ételt készítette, ám mindenki a saját szájízének megfelelően. A zalasárszegi csapat például lecsósvörösboros variációban, míg a récsei polgármesteri hivatal dolgozóiból alakult gárda hagyományos pörköltet készített krumplival.

– Bográcsozásban még kezdő vagyok, de már régóta szerettem volna kipróbálni – árulta el Baron Krisztina, az utóbbi csapat tagja. – Erőteljesebb íze van, mint a gázon készültnek, de jobban kell figyelni, hogy a hagyma ne égjen oda.

A közel 40 jelentkező közül idén a helyi Sebestyénné Resetár Renáta és kolléganője, Vukics Márta alkotta egység bizonyult a legjobbnak. Bakonyi sertéspaprikásuknak ítélte oda a zsűri az első helyet, ezzel a hölgyek vihették haza a vándor fakanalat, melyet a tavalyi győztestől, a szintén helyi Kreiner Lászlótól örököltek meg egy évre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!