Hírek

2012.05.31. 17:36

Négylábú tanársegéd az iskolában: Gyömbérrel erősítik a gyerekek figyelmét

Zalaegerszeg - Ha "kutya-napjuk" van, akkor érzik magukat a legjobban a landorhegyi iskola 3. c osztály nebulói.

Arany Gábor

Csütörtökön a szülők előtt tartottak bemutató foglalkozást, hogy ők is láthassák, csemetéik mire képesek a négylábú tanársegéddel. Gyömbér, a nyolcéves golden retriever dr. Gombos László állatorvos irányítása mellett 2009. szeptember óta jár az iskolába. Hetente két órát tölt el a most már harmadikos osztállyal.


 - Az órák segítik a figyelem és a fegyelem fejlesztését. Ez komoly eredmény, mert 26 gyerekből tucatnyi tanulási, magatartási problémával küzd, ezek hátterében az húzódik meg, hogy csak rövid ideig képesek egy dologra koncentrálni - emelte ki Jónás Csabáné tanítónő. - A kutyás órára már az előző nap készülnek. Látszik rajtuk, hogy motiválja őket Gyömbér jelenléte. Eleinte csak a testnevelésen vett részt a kutya, ma már más tantárgynál, matematika, magyar, környezet órába is bekapcsolódik - mondta.
-  A lányom rettegett a kutyáktól azelőtt. A legelső órán nem is kellett közel mennie Gyömbérhez. A félelme azóta  tökéletesen elmúlt - árulta el az egyik szülő, Vásár Marianna. - Az unokám figyelemzavaros, emiatt külön foglalkoznak vele. Úgy látjuk, hogy a kutyás óráknak is köszönhetően komolyan fejlődött a három év alatt  - egészítette ki a tapasztalatokat Pusztai Csabáné.
 - Eddig a szülők csak a gyerekektől hallották, hogyan zajlanak ezek a foglalkozások. Fontosnak tartottam, hogy lássák is, milyen feladatokat oldanak meg, hol kell fejleszteni őket - adta indokát a nyílt órának dr. Gombos László. - Minden diák személyre szabott feladatot kap, hogy sikerélménye legyen, és  itt senki sem lesz ügyetlen. Ennél jobban nem is lehet motiválni őket  -  tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!