Hírek

2012.05.28. 15:08

Amatőr kutyák minősítő versenye

Fűzvölgy - Boxer, német juhász, spániel, angol bulldog és rottweiler. Csak néhány kutyafajta azok közül, melyek hétfőn indultak a T2 kutyaiskola minősítő versenyén. Az ügyességi, örző-védő valamint a speciális gyakorlatokat kizárólag amatőr ebek végezték el.

Benedek Bálint

- A kutyáknak legalább 3 éves koruk előtt érdemes lenne legalább egy alap oktatásban részesülniük, hisz adott szituációban megtanulnának helyesen viselkedni - tanácsolta Tislér Zoltán a T2 kutyaiskola vezetője, a verseny szervezője. - Ezzel nem csak a kutya, hanem a gazda élete is sokkal gondtalanabb lehetne.

Tislér Zoltán hozzátette: a viadallal is épp ez a célunk, tehát mi nem a sportversenyekre nevelünk, hanem szeretnénk általános szocializációra nevelni a kutyákat. Először a családhoz kell hozzászoktatni, ám teljesen más képességek szükségesek az őrző-védő feladatok ellátásához.

A minősítő versenyen: engedelmességi, őrző-védő, ügyességi valamint engedelmességi, ügyességi és speciális gyakorlatokban kellett a szigorú szabályoknak eleget tenni. A kutyaiskola vezetője szerint csak az lehet hosszútávon is igazán eredményes, aki naponta foglalkozik kedvencével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!