Hírek

2012.04.06. 09:28

Zalai bármixerek a dobogó tetején: siker az országos koktélbajnokságon

A fővárosban rendezte meg nemrég idei országos koktélbajnokságát a Magyar Bármixer Unió (MBU). A hat kategória közül kettőben egerszegi versenyző végzett az élen.

Horváth A. Attila

Az úgynevezett fancy, azaz szabad stílusú versenyben Szekeres Péter, míg a száraz aperitif kategóriában Horváth Roland az idei magyar mixerbajnok. Mindkét zalai koktélos szerzett már győzelmeket országos megmérettetéseken; ezúttal a szakmában A Legdurvább becenéven ismert Horváth Roland számolt be lapunknak az újabb kihívásról.


- Hat csoportban versenyeztek a mixerek: étkezés előtti száraz, étkezés utáni édes, pezsgő alapú, fancy vagy long drink italt lehetett készíteni, emellett a flair, azaz akrobatikus kategóriában bizonyíthattak az indulók. Egy étvágygerjesztő aperitif italnál az a lényeg, hogy minél szárazabb és erősebb legyen, illetve vannak megkötések is: legfeljebb 7 cl lehet a mennyiség, 5 összetevőnél többet nem szabad felhasználni és klasszikus y-pohárban kell szervírozni. Én a nagy kedvencemet, a gint választottam alapszesznek, ehhez jött a frissen préselt gránátalmalé, szintén friss grapefruitlé, majd 5 ág rozmaring, végül egy kevés zöldalma szirup. Ezek az ízek nagyon jól kiegészítik egymást - mondta.

Az italt dupla szűrés után (nehogy rozmaringág kerüljön bele), előhűtött pohárban és megfelelő hőmérsékleten kell felszolgálni, tette hozzá Roland. Mint megtudtuk, a kategóriagyőztesek szuperdöntőjét a budapesti Orosz Ákos nyerte, így ő képviselheti a magyar mixereket az idei világbajnokságon, Pekingben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!