Hírek

2012.04.20. 14:25

Zalaegerszegi egyesület kapta a Fiatalok a Polgári Magyarországért díjat

A Zalaegerszegen működő Összefogás Botfáért Egyesület kapta az idén a Fiatalok a Polgári Magyarországért díjat. A Polgári Magyarország Alapítvány kuratóriuma által odaítélt elismerést Mádl Dalma, a néhai köztársasági elnök felesége pénteken adta át Németh Szilviának, a szervezet vezetőjének.

MTI

A Budapesten tartott ünnepségen Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntőjében hangsúlyozta: 2006-ban alapított díjukat olyan 35 év alatti fiataloknak ítélik, akik a "jelenen túlmutató" értékeket hoznak létre. Mint mondta, az idén úgy gondolták, mindenféleképpen egy közösséget kell jutalmazniuk, mivel jelenleg az emberi kapcsolatok területén mutatkozik a legnagyobb válság. A kormány képviselője úgy fogalmazott, meg kell tanulnunk nem mások kárára, hanem egymással összefogva boldogulni, ehhez pedig szerinte hozzátartozik annak felismerése, hogy az igazi értékek a közösségben rejlenek, "nem a pénzben, a gazdasági növekedésben, vagy ki tudja milyen megállapodásokban".
   
Mihalovics Péter, az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos beszédében arról biztosította a jelenlévőket, hogy a kormány igyekszik olyan jövőképet nyújtani a fiataloknak, amelyben munkájuk és megélhetésük biztosítása mellett nyugodtan gondolhatnak majd például a családalapításra is. Az Összefogás Botfáért Egyesület teljesítményét Török Zoltán református lelkész is külön méltatta.
   
A szervezők tájékoztatása szerint a díjazott egyesület 2007-ben alakult, harminc tagjával elsősorban Zalaegerszeg Botfa városrészének kulturális életét szervezi.     Németh Szilvia, az egyesület elnöke a díj mellett  egymillió forintot is átvehetett a szervezet nevében.
   
A Polgári Magyarországért Alapítvány fiataloknak szóló díját tavaly a Táj és Ember Népfőiskola kapta, míg korábban többek között Malina Hedvig, a Nyitrán megvert magyar diáklány is átvehette az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!