Hírek

2012.04.16. 17:33

Téves híradás - Nincs szó ledózerolásról

Több hírportálon, sőt a TV2 híradójában is az jelent meg a minap, hogy ledózerolták a nagykanizsai Hevesi-iskola természetvédelmi kertjét, azért, mert egy műfüves focipályát alakítanak ki az udvaron.

Sámel József

Nos, aki vette a fáradtságot és hétfőn a saját szemével akart meggyőződni az esztelen rombolásról, annak bizony szerencsére csalódnia kellett. Az oktatási intézmény  udvarának túlnyomó  része ugyanis érintetlen maradt, a 10-20 évvel ezelőtt elültetett fák és bokrok virágoztak, a diákok által készített madáretetők a helyükön voltak. Tény, hogy az iskola udvarán lévő aszfaltos focipálya mellett, kivágtak néhány fát, ám azt erős túlzás  a teljes udvar hoz hasonlítani.

Az ügy kapcsán a Hevesi-iskola vezetőségét is megkerestük, akik közleményben utasították vissza a valótlan vádakat. Mint írták: a műfüves sportpálya kialakítása során az intézmény udvarán lévő száznál is több fa közül 11 olyat vágtak ki, amelyet annak idején rossz helyre telepítettek, s mára már akadályozta az intézmény csapadék- és szennyvízrendszerének működését. Arról nem is beszélve, hogy ezen fák gyökérzete az aszfaltos focipálya alá nyúlt.
A közleményben az iskola vezetősége azt is hangsúlyozta, hogy a híradásokban megjelent információkkal szemben a udvar növényzete nem áll védettség alatt. Az új belső tér kialakításakor rendkívül figyelmesen jártak el a szakemberek, így több mint 50 darab  terjedelmes lombkoronájú fa maradhatott meg az épülő műfüves focipálya közvetlen környezetében. Az udvar többi részén pedig érintetlen maradt a növényzet.

A Hevesi-iskola szerint sajnálatos, hogy a pontos tájékozódás és tájékoztatás helyett, egy olyan fejlesztést támadnak páran, amely gyerekek százainak teremt sportolási, s szabadidős lehetőséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!