Hírek

2012.04.27. 15:37

Idősbarát település kerestetik

Idősbarát önkormányzat címre pályázhatnak a helyhatóságok. Az országos megmérettetésre június 5-ig, a megyei díjra pedig augusztus 31-ig nevezhetnek a falvak és városok.

Varga Lívia


Az Idősbarát Önkormányzat Díj elnyerésére a nemzeti erőforrás miniszter és a belügyminiszter hirdetett közös pályázatot  - bocsátja előre Nagy Kálmán, a megyei közgyűlés alelnöke.  A díjat azok a helyi önkormányzatok nyerhetik el, amelyek a kötelező feladatokon túl is foglalkoznak az idősekkel és segítik őket.
A nyertes a megtisztelő cím mellé 1 millió forint jutalmat kap. A beadási határidő június 5.
 
- A legkisebb település is bátran pályázhat, ha odafigyeléssel, összefogással megvalósul a generációk együttműködése - teszi hozzá  Boda László, a megyei idősügyi tanács elnöke, megjegyezve: a megyei önkormányzat és idősügyi tanács által adományozott Az év zalai idősbarát önkormányzata címre augusztus 31-ig lehet pályázni, a díj mellé 50 ezer forint jutalom jár. Ez utóbbi elismerést eddig tíz település nyerte el, s egyszer az országos cím is Zalába, Pusztaedericsre került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!