Hírek

2012.04.21. 06:55

Felavatták a fővárosi önkormányzat zalai intézményét

Zalaapáti - Amellett, hogy 80 férőhellyel gyarapodott, az új épületnek köszönhetően munkahelyek is létesültek a Fővárosi Önkormányzat Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthona zalaapáti telephelyén.

Sámel József

A bentlakásos intézményt - melyet a fenntartó 392 millió forint ráfordításával önerőből építtetett - tegnap avatták fel. Ódor Richárd, a telephely vezetője jelentős fejlődésnek nevezte a beruházást, ugyanúgy, mint a búcsúszentlászlói és a zalaapáti intézmény igazgatója, Nagy László. Úgy fogalmazott: ideiglenes működési engedélyük kiváltása érdekében (miközben a várakozók száma egyre nőtt) a lakólétszám csökkentésére kényszerülnek, ám úgy döntöttek, nem lépnek vissza, hanem előre menekülnek. A megoldást a helyek bővítésében látták. A fővárosi önkormányzat elfogadta a terveiket, így a Záév Zrt. kivitelezésében decemberre már állt a nyolcvan főt befogadó, háromemeletes, modern épület. Ezzel a zalaapáti telephely 130 főt tud elhelyezni, s nem utolsósorban jelentősen növekszik a lakók életminősége, komfortérzete.


Hozzátette: várhatóan május végén vehetik birtokba a lakók az épületet. Skultéty József, a fenntartó szociálpolitikai osztályvezetője is méltatta a beruházást. Elmondta: a zalaapáti intézmény megépítése az egyetlen jelentős szociális beruházása volt tavaly a fővárosi önkormányzatnak. Hangsúlyozta: egyre fontosabb a rászoruló beteg emberek gondozása, a területre nagyobb figyelmet kellene fordítani. Vincze Tibor, Zalaapáti polgármestere igazi ünnepnek, tündérmese valóra válásának nevezte az avató rendezvényt. Azt mondta, mindenben támogatták a beruházást, hiszen az intézmény a falu legnagyobb munkáltatója. A bővülésnek köszönhetően élhetőbb lesz a település - tette hozzá.

A zalaapáti otthonban egyébként jelenleg 15 üres álláshely van, amit nem könnyű betölteni. A megoldás érdekében az intézmény és az önkormányzat pályázati támogatással közös tanfolyamot indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!