Hírek

2012.04.19. 17:15

Apa és fia 35 kilónyi halat fogott a horgászversenyen

Lenti - Az utóbbi évek legnagyobb érdeklődése kísérte a Sárberki-tavon minap megtartott szezonnyitó horgászversenyt, utoljára a szabadidőközpont indulásakor volt ennyi jelentkező.

Gyuricza Ferenc

Az eredmények is kecsegtetőek, a győztes horgász több, mint húsz kiló halat vett ki a vízből. Ez a Szlovéniából érkezett Tkalec Dánielnek sikerült, aki vegyes csalival ment, akárcsak fia, Leon, aki a 14,72 kilogrammal a második helyet szerezte meg. A bronzérem ugyancsak  Szlovéniából érkezett horgásznak, a 11,93 kilós teljesítményt produkáló Zsizsek Tibornak jutott.

- A fiammal rengeteget versenyzünk Magyarországon, szeretjük az itteni tavakat - mondta a győztes. - Most még kicsit hideg volt a víz, ezért kevésbé mozogtak, s nem  nagyon kaptak a halak, de megfelelően összeállított csalival eredményt lehetett elérni.


Mindezt megerősítette a szabadidőközpont tógazdája, Kovács László is, aki elmondta, a fogási átlag annak ellenére is 3,37 kilogramm volt, hogy többeknek egyetlen halat sem sikerült megakasztaniuk. Sokan értek el 7-8 kiló körüli eredményt, a dobogós helyhez azonban most ennél jobban kellett teljesíteni.

A lenti tórendszeren még két verseny várható az idén nyáron, illetve majd a szezon zárásaként a kora őszi időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!