Hírek

2012.03.28. 16:34

Versengve főztek, sütöttek és tálaltak

Nagykanizsa - Dubarry-szelet újragondolva, túrótésztás-zöldséges csirkefalatok, dupla piskóta pudingos gyümölcsmártással és spenóttal töltött csirkemell bacon-köntösben, virágáruslány körettel.

Horváth-Balogh Attila

Csak néhány ételféleség abból az ínycsiklandó kínálatból, amit a szakácstanulók készítettek el a Dr. Mező Ferenc-Thúry György Gimnázium és Szakképző Iskola Thúry-tagintézményének éttermében szerdán megrendezett házi szakmai versenyen. A megmérettetés - melyet a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület szervezett és finanszírozott - nemcsak nekik jelentett bemutatkozási lehetőséget, hanem a cukrász- és a pincértanulóknak is.

- Dubarry-szeletet készítünk vegyes zöldséggel, brokkolival és karfiollal, sült csirkemellel - árulta el az elsős Nagy Beáta-Mándli Szabolcs páros. - Utóbbira jön a zöldség, arra a besamelmártás, végül a tetejére a reszelt sajt. Reméljük, finom lesz, mert nem gyakoroltunk előtte.


Nagy Józsefné szakoktató elmondta: immár 5. alkalommal került sor az intézmény szakmai napjára, melyen 8 cukrász-, 6 pincér- és 22 szakácstanuló mérte össze a tudását. Garamvölgyi Krisztián mixer pedig közben koktélbemutatót tartott a diákoknak.

A gyerekek teljesítményét szakmánkénti zsűri értékelte: a szakácsokét Nith Ferenc, Németh László és Tatár Attila, a cukrászokét Magyar Éva és Virovecz Ágnes, a pincérekét pedig Molnár Szabolcs és Prótár Miklós.

A pincérek közt Domján Andrea, a cukrászoknál Bánáti Barbara, a szakácsoknál pedig Máté Dorina és Steinbach Zoltán érdemelte ki az első helyezést. Utóbbiak közt abszolút első lett a Tihanyi Krisztina-Tóth József páros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!