Hírek

2012.03.27. 13:56

Már a Facebook-on is gyűjtenek Editnek és Xavérnak

Zalaegerszeg - Németh Edit és a kis Xavér keserédes története sokakat megindított. Egy a Facebookon szerveződő csoport cikkeink hatására gyűjteni kezdett, s nemrég át is adta anyának és gyermekének az induláshoz szükséges babakelengyét.

Varga Lívia

- Olyan érzések öntöttek el bennünket, amelyeket nehéz szavakba foglalni - bocsátja előre Jabama, aki nyolc hónapja hozta létre a népszerű közösségi oldalon a Femina Placcot. Itt működik a Kismamák Zala Megyei Csoportja, amely a lapunkban megjelent legelső cikk hatására indította el kezdeményezését. Az ötletgazda a 25 éves Takács Orsolya volt.

- Mikor először elolvastam a cikket, éreztem, tennem kell valamit, ezért kitettem az írást a Zala börzére, amihez rengeteg kismama csatlakozott már. Tudtam, ők biztos segítenek. És valóban: egyre többen jelentkeztek... - fogalmaz Takács Orsolya.

Egy nagykanizsai segítő, aki a csoport egy másik tagjával Egerszegre szállította az összegyűlt holmikat, így vall: Bajban mutatkozik meg, ki a barát. Sok a részvétlen ember, mindenki csak a saját érdekét nézi. Az életet nem lehet fehér lepelben végigcsinálni, ezt Popper Péter mondta egyszer. Jogunk van hibázni, ezért vagyunk emberek. Ne ítélkezz, hogy ne ítéltess.


- Amikor elolvastam az újságcikket, sírtam, és nem értettem, miért az az első dolga a hatóságoknak, hogy elveszik a babát az édesanyjától. Miért nem segítenek inkább? Éreztem az édesanya gondolataiban a határtalan szeretetet, amit csak egy anya érezhet és a félelmet s a fájdalmat a tehetetlenség miatt. Mindjárt tudtam, cselekednem kell. Ha nem sikerült volna otthont találniuk, aláírásgyűjtésbe kezdek, hogy együtt maradhassanak, és annyi ajtót vertem volna értük, amennyit csak lehet. Kérem a Jóistent, adjon erőt az édesanyának a harchoz, ami rá vár -  teszi hozzá egy másik segítő, Csöndörné Anita.

Bár Németh Edit a múlt héten időlegesen szállást talált a Családok Átmeneti Otthonában, a lelkes internetes közösség folytatja a munkát. Ma már 12 jószolgálati Tündér és Tünde - merthogy férfiak is vannak köztük -segít.

- Innentől minden irányba szárnyalhatunk, hiszen van tennivalónk - szögezi le Jabama. - Sokat gondolkodtam azon, kell-e tudni rólunk. Ha a szívembe tekintek, nem. A kitűzött cél érdekében viszont igen, a kismamának s gyermekének ugyanis mihamarabb kell a segítség. Talán, ha az újság hírt visz rólunk, a kapcsolódási lehetőségről, még többen mellénk állnak...


Kapcsolódó cikkeink: 

Egy anya kálváriája - Elszakítják a gyermekétől?

Egy anya kálváriája - Többen is befogadnák a kismamát az újszülöttel

A kismama és gyermeke együtt maradhat: a Vöröskereszt várja őket 

Edit és Xavér beköltözött az átmeneti otthonba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!