Hírek

2012.03.08. 18:43

Jótékonysági ruhavásár rászorulóknak nagyböjt idején

Letenye - Húsvéti csomaggá "alakulnak át" a már feleslegessé vált textíliák - jótékonysági ruhavásárt rendezett a plébánia udvarán a helyi katolikus karitász-csoport.

Zalai Hírlap

A jelképes összegért megvásárolható ruhaneműk dupla segítséget jelentettek: az érdeklődők rendkívül kedvezményes áron jó vásárt csinálhattak, a befolyó pénzből pedig a rászorulókat támogathatják majd a közelgő ünnep alkalmából a szervezők.

- Ilyentájt, nagyböjti időben ez is egy lehetőség arra, hogy másoknak örömet szerezzünk, de egyébként a plébániai karitásznak ez feladata is - mondta Farkas Károly plébános. - Itt száz forintért hozzá lehet jutni bármelyik ruhaneműhöz, amelyik megtetszik. Az a tapasztalatunk, hogy a mai pénzszűkös világban immár nemcsak a hátrányos helyzetűek jönnek, hanem a többi, elszegényedett réteg tagjai is. A bevételből az ünnepekre, legközelebb húsvétra állítunk össze a gyerekeknek ajándékcsomagokat. Szerencsére, vannak, akik mindig adományoznak, hogy aztán mi adhassunk.


Szamosvári Olivérnétől, a 9 fős tettre kész csoport vezetőjétől megtudtuk: immár 3. éve rendezik meg hagyományosan a jótékonysági vásárt, melyre idén is számos érdeklődő jött el, főleg a szerdai napon.

- Sajnos, úgy látjuk, hogy ma már kevesebb segítséget tudnak nyújtani munkánkhoz a helyi vállalkozók, ezért ilyen megoldással élünk és igyekszünk magunk előteremteni némi pénzt - magyarázta.

A kínálatból válogatott Bíróné Buni Violetta hatgyermekes anyuka. Igaz, a féltucatnyi fiú közül hárman már felnőttek, de azért akad még gond a többiekre.

- Szerencsére, mi már nem küszködünk elviselhetetlen anyagi problémákkal, de tudom, hogy milyen az, mert nem lehet elfelejteni - magyarázta. - Mindig itt szoktam bevásárolni, egyrészt, mert így támogatom a karitász céljait, másrészt a megvásárolt ruhadarabokat magam is odaajándékozom rászorulóknak. Így duplán segítek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!