Hírek

2012.03.01. 07:12

Időseket, betegeket gondoznak

Több zalai szervezet, egy TÁMOP pályázat és a pécsi egyetem összefogása révén kétéves szociális, ápolói és gondozói képzés zajlott le Zalában.

Arany Horváth Zsuzsa

A Zala Megyei Önkormányzat vállalt vezető szerepet abban, hogy a 30 millió forintos TÁMOP-támogatás birtokában az idősotthonokban, a házi ápolásban, a szociális gondozásban, az egészségügy és a gyermekvédelem területein dolgozóknak továbbképzési lehetőséget biztosítson. A 2010 és 2012 között, ezernél is több órában zajlott oktatás szakmai hátterét a pécsi egyetem Egészségtudományi Kara adta, s e módon gerontológiai (idősgondozás) okj-s képzést kapott 17 hallgató. De képeztek 34 tereptanárt, 75-en pedig szociális munkát tanultak. A programban részt vett a lenti, a zalaszentgróti, a türjei, a kehidakustányi, a zalakomári és az egerszegi szociális intézmény.


Az eredményekről, tapasztalatokról tegnap a megyeházán zárókonferencia keretében számolt be dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője, Kanyik Csaba, a képzést vezető szociális szakértő és dr. Takács Magdolna, a pécsi egyetem érintett tanszékének vezetője. Az intézményi terepgyakorlatokat is elvégző hallgatók elégedettségéről Simon Anikó, a kehidakustányi szocioterápiás intézmény vezetője adott számot, aki elmondta, a csoportok tanulmányi átlaga 4,8 tized volt, ami nagyon magas a felnőttképzési palettán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!