Hírek

2012.03.12. 18:49

A Muravidék felé nyitnak

Együttműködési megállapodást köt az egyik legkisebb lélekszámú muravidéki magyar településsel, Kóttal a 82 fős zalai Külsősárd. A testvértelepülési kapcsolatról szóló dokumentum aláírására július 7-én kerül sor Szlovéniában.

Gyuricza Ferenc

Minderről a minap egyeztetettek a felek. A tanácskozás kapcsán Külsősárd polgármestere, Gasparics Győző kiemelte: a baráti viszonyok ápolása és önkormányzati tapasztalatszerzés mellett elsősorban a hagyományápolás, a kultúra, a sport területen szeretnének közösen munkálkodni. Remélik, hogy gazdasági szempontból is gyümölcsöző lesz a kapcsolat, melynek kezdeményezője a fafaragással foglalkozó Kozma Ferenc volt. A két település együttműködését a kóti helyi közösség mellett az ottani horgászegyesület is támogatta, így az önkormányzatot képviselő Gyurica József mellett az egyeztető tanácskozáson a civil szervezet vezetője, Darabos Ferenc is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!