Hírek

2012.02.20. 06:18

Panasz: a rózsákra pakolták az ágakat

Olvasónk, a Nagykanizsán élő Csonka Ferencné azzal kereste meg lapunkat, hogy lakótelepi lakása előtt kialakított virágágyására, rózsáira szórták a közterületi fákról levágott gallyakat, ágakat a metszést végző dolgozók.

Horváth-Balogh Attila

A nyesedéket elszállító teherautó pedig letaposta hagymás növényeit, melyek közül néhány már bújik. Mikor ezt látván felhívta a munkálatokat koordináló Via Kanizsa Nonprofit Városüzemeltető Zrt.-t, ott azt a választ kapta, hogy az érintett rész közterület, melynek beültetéséhez nem is kért engedélyt. Az asszony azzal védekezett: nem cselekedett tiltott dolgot, ő csak színt akart vinni a betonrengetegbe.

Az üggyel kapcsolatban Kálovics Andrea, a Via Kanizsa munkatársa elmondta: a dolgozók a hó alatt nem láthatták, hogy virágágyáson lépkednek, mert nem volt kijelölve a terület. De ha ki van, akkor sem tudtak volna mit tenni, hiszen a fákat, melyek alatt az ágyások húzódnak, meg kellett valahogy közelíteniük.

A szakember azt is megjegyezte, hogy az ágakat másnap elszállították, a rózsák a tavaszi metszés után ki fognak hajtani, semmi bajuk nem lesz, mint ahogy a hagymás növényeknek sem. Kérdésünkre hozzáfűzte: valóban illegális minden ilyen beültetés, hiszen engedély szükséges a közterület használatához, de ezek miatt természetesen még soha, senkit nem ért szankció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!