Hírek

2012.02.10. 18:16

Harminc új álláshely Zalalövőn

Új üzemcsarnokot avattak pénteken a zalalövői ipari parkban. A Gép és Ferrotech Kft. telephelybővítésének köszönhetően harminc munkahely jött létre a városban.

Szabó Judit

Százmillió forint pályázati támogatással, 250 millió forintból új csarnokot létesített a zalai vállalkozók tulajdonában lévő gazdasági társaság Zalalövőn. Pecsics Zoltán ügyvezető elmondta, hogy a 2008-ban alakult, német és osztrák piacra dolgozó kft. a fejlesztés eredményeként egy év alatt négyről harmincnégyre növelte dolgozói létszámát, s lehetősége nyílt hatalmas méretű acélszerkezetek gyártására is.  Az üzemben mosó-, szárító- és festőkabint is kialakítottak, így már készterméket tudnak előállítani. A fejlesztés révén a vállalkozás várhatóan 50 millió forintról 500 millióra növeli éves árbevételét. Az új csarnok mellett megmaradt a régi is, ott irodák és szociális helyiségek létesültek.


A pénteki avatóünnepségen Takács László, a cég egyik tulajdonosa elmondta, hogy a létszámot nehezen sikerült feltölteni, kevés a szakember, így az ország minden részéből érkeztek munkatársak. Az ünnepségen Vertetics László, Zalalövő polgármestere és Vigh László, a térség országgyűlési képviselője is gratulált a fejlesztéshez. Vigh László rámutatott, különösen nagy öröm ez a beruházás, mert másutt előfordul, hogy azzal büszkélkednek: a pályázati segítséggel megvalósult modernizáció mennyi álláshelyet tett feleslegessé. Itt más a helyzet, a fejlesztés munkahelyteremtéssel járt együtt, hangsúlyozta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!