Hírek

2012.02.10. 16:15

Ételt és takarót adnak a legszegényebbeknek

Közel egy hete kezdte el a gyűjtést a rászorulók számára a Hit Gyülekezetének nagykanizsai szervezete. Az adományokat pénteken adták át a hajléktalanszálló munkatársainak.

Steyer Edina

Azok számára gyűjtöttek meleg takarókat, hálózsákokat, tartós élelmiszert, akiknek a hidegben gyors segítségre van szükségük. A vöröskereszt munkatársaival közösen felmérték az igényeket - tudtuk meg Varga Zoltán gyülekezeti tagtól, aki elmondta: már nem újkeletű a kapcsolatuk a hajléktalanszállóval, amikor csak tudnak, segítenek a hátrányos helyzetűeken.


- Az adományokat azok között osztjuk szét, akik ragaszkodtak hozzá, hogy a viszontagságos időjárási körülmények között is az utcán maradjanak - mondta Barbarics László, a hajléktalanszálló vezetője. - Ők jelenleg 11-en vannak, s naponta kétszer ellenőrizzük, minden rendben van-e velük. Mivel nálunk csak a hétköznapokon van melegétel-osztás, a szálló rendszeres jövedelemmel nem rendelkező lakói is kapnak a konzervekből és a pokrócokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!