Hírek

2012.02.07. 06:54

Csőtörés vagy mégsem? Akadozik a vízellátás Bocskán

Bocska - Több olvasónk is jelezte, a dél-zalai településen folyamatos a csőtörés, a vízellátás is akadozik, a víz minősége pedig kritikán aluli. Legutóbb e hónap elején fordult elő hasonló.

Steyer Edina

Árok Lászlóné keresett meg bennünket, állítása szerint a Bocskai utcában ez a probléma legalább tíz éve fennáll.

- Csak toldoznak-foltoznak, ha baj van - így Árok Lászlóné. - Többször is előfordult, hogy csőtöréskor 2-3 napon át néhány órára elzárták a vizet. Ilyenkor a csapból koszos, ihatatlan víz folyik.

A Dél-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. szolgáltatási igazgatója, Kendli Richárd elmondta: a bocskai vízellátó hálózat két csőhídja közül az egyiken a napokban volt hibajavítás.

- Ennek időtartama alatt előfordulhat vízhiány - magyarázta a szakember. - A bocskai csőhidak elfagyásából adódó üzemzavarra eddig még nem volt példa. Mi is tisztában vagyunk azzal, hogy el vannak öregedve, rekonstrukciójuk indokolt. Mivel a közművagyon önkormányzati tulajdonban van, a felújítást a településnek kell finanszírozni. Erről az előző évben már tárgyalt a testület, reményeink szerint idén megszületik a megoldás. A hibajavítással, karbantartással mi addig is biztosítjuk a zavartalan szolgáltatást.

Megkerestük a település polgármesterét, Csák Szilviát is, aki azt mondta, nagyobb problémáról a mostanin kívül nem tud. A csövek valóban régiek, cserére szorulnának, de jelenleg az önkormányzat ezt nem tudja finanszírozni, mivel milliós nagyságrendű összegről van szó.

- Pályázatot ilyen célra egyelőre nem írtak ki - folytatta a polgármester. - Döntenünk kell: a folyó kiadásokat, mint például a közvilágítást, a szemétszállítást fizetjük-e, vagy kicseréltetjük a csöveket... A közműdíjak emelkedése, a jelenleg folyó szennyvízberuházás is óriási költségeket ró a falura. Tárgyalunk a Vízművel, keressük a finanszírozási lehetőségeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!