Hírek

2012.01.12. 20:35

Panasz - Befolyik a házához a víz

Nincs megoldva az út vízelvezetése, a csapadék a házát áztatja - ezzel keresett meg bennünket a bókaházi Tóth Zoltán.

Szabó Judit

A férfi elmondta: évek óta ez a helyzet, s eddig nem tudta elérni, hogy változzon. Tóth Zoltán felidézte, hogy a háza előtti árkot egy negyvenméteres szakaszon már húsz éve betemették, s igaz, hogy alá van csövezve, de nem vezeti el a vizet. Az út állapotát is kifogásolta, elmondta: rezeg a ház, ha elmennek a buszok a gödrös szakaszon.

Négy éve költözött ide, s már többször próbálta elérni, hogy intézkedjenek az ügyben, eddig megnyugtató eredmény nélkül.

Az út fenntartója, a Magyar Közút a helyszínen megvizsgálta a bejelentést. Mórocz József megyei igazgató közölte, hogy a buszöböl (amelynek a csatlakozásánál található a panaszos háza) nem szabványos, a teherbírása sem megfelelő. Kialakításakor zárt átereszt építettek ki a buszöböl alatt, ezzel Tóth Zoltán háza előtt is megszűnt a nyílt árok. Emiatt a csapadékvíz-elvezetés kissé korlátozott, a víz helyenként koncentráltan jut az árokba, amely 70 százalékban feltöltődött, állt az igazgató levelében. Az út állapotával kapcsolatban jelezte, hogy a mérnökség már többször javította a padkát és a burkolatot, s ezt most is elvégzi. Ám csak a javításokra tudott ígéretet tenni, felújítás a közeljövőben nem várható.

A csapadékvíz-elvezetés megoldása összetettebb feladat, mert az árok nemcsak az út csapadékvizét vezeti el, hanem a lakóházakét és az önkormányzati közterületekét is. Ezért a probléma megoldása közös feladat, szögezte le Mórocz József. A település vezetésével egyeztetik a teendőket, folytatta, s legkésôbb áprilisig elvégzik a szükséges beavatkozásokat. Az igazgató ugyanakkor jelezte: megítélése szerint a buszmegálló alatti átereszt az önkormányzatnak, a házak bejárati átereszét pedig a lakóknak kell tisztítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!