Hírek

2012.01.30. 20:50

Minden a Fáma Háza körül forog

Kétségkívül a Fáma Háza létrehozása volt a Letenyéért Közéleti Egyesület (LKE) tevékenységének legfőbb eredménye tavaly – erről is szó esett a civil szervezet múlt heti, tisztújító közgyűlésén.

Steyer Edina

Elhangzott: a 2011-es év minden jelentős anyagi bevételét – a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásait, lakossági adományokat, saját forrásokat – a Fáma Háza megvalósítására fordították, ezzel egymillió forintot sikerült hozzátenni a pályázati támogatáshoz. Az összegnek, valamint a lakosság és a vállalkozók önkéntes munkájának köszönhetően több olyan feladatot is el tudtak végezni, ami a pályázatban nem szerepelt. Sikerült újradeszkázni a pajtát, és felújítani a kerekes kutat. Új kerítéssel látták el a portát, valamint szabadtéri színpadot és kemencét készítettek.


A közgyűlésen elhangzott az is: a házat – ahol az egykori „falusi tanító”, Keszei Sándorné népművészeti hagyatéka megtalálható – szeretnék kulturális és hagyományápoló programokkal megtölteni. A közgyűlés fontos napirendje volt az LKE választmányának megerősítése. Az elnök további két éven át Ráczné Lánczok Zsuzsanna lesz. Ezenkívül 4 új tagot is felvettek, valamint tiszteletbeli taggá fogadták Bagladi Ferencnét, a Fáma Háza épületének tulajdonosát, aki tartós használatra adományozta azt az LKE-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!