Hírek

2012.01.20. 18:51

Konfliktusok: feloszlatta magát a Jobbik alapszervezete Bakon

Feloszlatta magát a Jobbik baki alapszervezete – tájékoztatta lapunkat Kocza Zsoltné, immár volt alapszervezeti elnök. Közölte: 2009 őszén alakultak 23 taggal, de a kezdetektől konfliktusaik voltak a zalai vezetéssel.

Horváth A. Attila

A feloszlatás okaként is a „megyei jobbikos vezetés által generált problémákat” nevezte meg. Megfogalmazása szerint úgy érzékelték, hogy a vezetők és a pozícióba került jobbikosok elszakadtak a tagságtól, magukra hagyták őket.

– Végül már be sem engedtek minket a jobbikos rendezvényekre. A döntésünkhöz a végső lökést az adta, hogy a Jobbik január 14-ei országos tüntetésére szervezett útról a baki jobbikosokat, nemzeti érzelmű embereket nem tájékoztatták. Továbbá a döntésben jelentős szerepe van annak, hogy Kiss Ferencet, a baki alapszervezet volt alelnökét, a nemzeti oldal ismert alakját kizárták a pártból, és a Zala Megyei Közgyűlés pénzügyi bizottságából is próbálták visszahívni – jelezte Kocza Zsoltné.

Reagálásra kértük a Jobbik megyei elnökét, Zakó Lászlót, aki úgy fogalmazott: megnyugvással veszik tudomásul a döntést.

– A baki alapszervezet semmilyen párt- és alapszervezeti tevékenységet nem végzett megalakulása óta. Az országos elnökség ezért már napirendre vette a feloszlatását, a döntés rövid időn belül megszületett volna. Ezt megelőzően én szombatra kezdeményeztem a baki alapszervezet taggyűlésének összehívását, mivel szerettem volna beszámoltatni a szervezetet eddigi munkájáról. Ehelyett feloszlatták magukat – mondta Zakó László.

Hozzátette: a megszűnéssel kapcsolatban szó sincs tendenciáról, sőt, az utóbbi időben három zalai településen, Zalakaroson, Nagyrécsén és Zalaboldogfán is új Jobbik-alapszervezet alakult. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!