Hírek

2012.01.05. 16:15

A főiskolai kar és a város közös ügye

Zalaegerszeg önkormányzata és a BGF zalaegerszegi Gazdálkodási Kara nemzetközi pályázat keretében összesen közel 100 milliós program végrehajtására kapott lehetőséget.

Arany Horváth Zsuzsa

Az Európai Unió 2011-ben hirdette meg a VERSO projektet az Önkéntesség Éve jegyében. A pályázati felhívásra 12 tagból álló, 8 uniós országot érintő konzorcium részeként jelentkezett a zalaegerszegi főiskola. 2011. áprilisában nyújtották be a pályázatot, a napokban kaptak értesítést, sikerrel szerepeltek.

A teljes program (12 partner) költségvetése 2,2 millió euro, körülbelül 720 millió forint. A teljes projektből Zalaegerszeg önkormányzatára  34 millió forint  jut, ebből a pályázati támogatás 29 millió forint, Zalaegerszeg önrésze mintegy 5 millió forint.  A teljes projektből a BGF zalaegerszegi Gazdálkodási Karára jutó összeg 59 millió. A projekt célja az, hogy az önkormányzat és a helyi felsőoktatási intézmény megoldásokat keressen a társadalmi és környezeti problémákra, az önkéntesség jegyében. A fő cél az önkéntes munka segítése, támogatása, és annak kutatása, hogy ez milyen hatással van az európai munkanélküliségi helyzetre és a gazdasági problémák megoldására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!