Hírek

2012.01.18. 19:15

17 ember kap munkát Kistolmácson

Egy hónap késéssel, 2012. februártól indul el a START közmunkaprogram a dél-zalai településen, Kistolmácson. A projekt 17 résztvevőjét december végéig foglalkoztatja az önkormányzat.

Steyer Edina

Birkás Zoltán, a település polgármestere elmondta: a 187 fős faluban 27-en munkanélküliek, s a pályázat kapcsán csupán 17 főnek tud biztosítani munkalehetőséget az önkormányzat. Közülük 13-an karbantartási munkákat végeznek majd, vagyis többek közt árkokat, átereszeket tisztítanak, füvet nyírnak, kiemelik a korhadt fatuskókat a közterületekről, tavasszal pedig részt vesznek a virágosítási programban is. Páran Kistolmács biokertészetében fognak dolgozni, melyben növényvédő szerek nélkül termesztenek majd konyhakerti növényeket. Az önkormányzat egy fóliasátorra is pályázott, melyben a tervek szerint egyrészt az említett konyhakertbe, másrészt a település virágosításának céljából palántákat termesztenek.

A polgármester hozzátette: a növények egy részét a faluban, a többit a környező települések közintézményeiben, iskolákban, óvodákban jutányos áron értékesítik majd. Az eladásból befolyt összeget visszaforgatják a jövő évi START-programba, hiszen idén mindössze néhány kisebb eszközt és egy 35 lóerős kistraktort tudtak venni annak érdekében, hogy legyen mivel dolgozniuk a közmunkásoknak. Addig folyamatosan próbálják beszerezni az ároktisztításhoz szükséges pótkocsit, továbbá talajmarót, tárcsát, illetve a téli időszak miatt hótoló lapátot is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!