Hírek

2011.12.01. 19:00

M9-es: nagykanizsa környékén azonban több változat is lehet (frissítve)

A Nagykanizsa és Kaposvár közötti lehetséges nyomvonalakról tanácskoztak, valamint a Vasvár-Pacsa közötti szakasz további tervezési előkészítéséhez forrás biztosításának kéréséről döntött csütörtökön az M9 Térségi Fejlesztési Tanács a somogyi Nagybajomban tartott soros ülésén.

MTI

A közlemény ismerteti: a tervezők  szerint a jövőbeni M9 gyorsforgalmi út nyomvonalát Nagybajomtól délre - a már megépült Kaposvárt Nyugatról elkerülő szakasz folytatását - a környezet- és természetvédelmi szempontok egyértelműen meghatározzák. Nagykanizsa környékén azonban több változat - keleti, illetve nyugati oldali elkerülő - is szóba jöhet, így itt további vizsgálatok szükségesek - írták közleményükben. Hozzátették: ez utóbbi szakaszon a forgalom nagysága 2020 után indokolja új nyomvonalon a gyorsforgalmi út építését, de az építési engedély megkérése előtt még legalább 4-5 év kell a vizsgálatokhoz.
   
Manninger Jenő, a tanács elnöke kiemelte, hogy az M9-es építése ütemekre bontva szerepelt a kormány gyorsforgalmi utak fejlesztéséről szóló koncepciójában - ismerteti a közlemény. A tanács döntött arról, hogy levélben kéri a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, biztosítsanak forrást a Szombathely-Vasvár szakasz mellett a Vasvár-Pacsa M9-es szakasz további tervezési előkészítéséhez, hogy 2020 előtt ezen a szakaszon is elkezdődhessen a beruházás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!