Hírek

2011.12.06. 16:10

Közös céget alapít az Aquaprofit Zrt. és Óbecse önkormányzata

Az Aquaprofit Zrt. és vajdasági Óbecse község önkormányzata közös céget alapít, amelynek feladata egy Szerbiában egyedülálló gyógy-, és wellness fürdő beruházás megvalósítása lesz. A közös gazdasági társaság alapításáról szóló okiratot, szerdán, december 7-én írják alá - tájékoztatott az Aquaprofit Zrt. kedden.

MTI

Az Aquaprofit Zrt. a magyar tudás Kárpát-medencébe irányuló gazdasági expanziója keretében, a Vajdaság gazdag fejlődési potenciáljára alapozva az elmúlt években tárgyalásokat folytatott az óbecsei önkormányzattal. Ennek eredményeként határozták el a tárgyalófelek közös társaság alapítását egy termálfürdő és a hozzákapcsolódó szálláshely megvalósítására, VitalSpa d.o.o. néven. 

Az Aquaprofit sikeres magyarországi fejlesztései - például a sárvári - mintájára egy komplex fejlesztési program keretében, az első ütemben egy termálfürdő és kapcsolódó szálláshely-beruházás valósul meg, mintegy 30 millió euró értékben. A vajdasági település önkormányzata a fejlesztéshez a területeket és a termálvíz hasznosítási jogát biztosítja, az Aquaprofit pedig a fejlesztés megvalósításához szükséges szellemi tőkét, ásvány-, ivó- és termálvizek hasznosításával kapcsolatos know-how-t, a projekt teljes menedzsmentjét, a finanszírozás megszervezését és a létesítmény üzemeltetését.
   
Az elképzelések szerint a tervezett létesítmény mind megjelenésében, mind pedig szolgáltatásaiban egyedülálló lesz. A megépülő gyógy-, és wellness fürdőnek száz kilométeres távolságban jelenleg nincs versenytársa.
   
A beruházás megvalósításánál az érdekeltek elsődleges szempontnak tekintik a gyógyfürdő és szálloda tervezésénél a fenntartható üzemeltetést, az egészségmegőrzés segítését és a munkahelyteremtést. Ezért a gazdaságos üzemeltetés érdekében kiemelt hangsúlyt kap a megújuló energiák alkalmazása, így a létesítmény a tervek szerint Szerbia első "ÖKO SPA"-ja lehet - hangsúlyozta az alapító cég.
   
A beruházás mind a Óbecse önkormányzata, mind a térség számára kiemelkedően előnyös, a közvetlen és közvetett adóbevételek, mind pedig a létrejövő új munkahelyek miatt. A beruházás várhatóan további fejlesztéseket is generál a térségben, például a szálláskapacitások kiépítésében és a turisztikai területen is. A megvalósuló projektben kiemelt jelentősége lehet egy oktatóbázis kialakításának, ahol balneológiai és turisztikai képzés indítható, megteremtve ezzel egy új oktatási kultúrát a Vajdaságban.
   
A tervezett létesítmény mintegy 150 ember számára teremt munkahelyet Óbecsén és a környező településeken, közvetetten pedig mintegy 100 család jövedelemszerzéséhez járul hozzá a projekthez kapcsolódó szolgáltatások formájában - ismerteti a tájékoztató.


Az Aquaprofit Zrt. és Óbecse tervéről idén március 9-én már írtunk. IDE KATTINTVA elolvashatja a cikket! 



Turizmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!