Hírek

2011.12.19. 18:20

Hármas együttműködés

Kaproncáról és Csáktornyáról érkeztek partnerek, hogy a nagykanizsai Pannon Egyetem kampuszán közös projektötleteket dolgozzanak ki a turizmus, a területén.

Sámel József

Mint azt Karádi Ferenc alpolgármester elmondta: nem véletlen, hogy a város vezetése  másfél évvel ezelőtt felvette a kapcsolatot a horvátországi Kaproncával, hiszen a szintén horvátországi Csáktornyával kiegészülve olyan hármas együttműködés jöhet létre a régióban, mely  a gazdaság, a turizmus és a kultúra terén is pozitív eredményeket hozhat.

Birkner Zoltán, a Pannon Egyetem kanizsai kampuszának igazgatója hozzátette: a hétfői találkozón három fő témát, a gazdaság- és turizmusfejlesztést, illetve a tehetséggondozást érintették, melyhez kapcsolódóan konkrét ötletek is szóba kerültek. Így például az egyetemi kampuszok tudományos együttműködése, a kerékpárút-hálózat bővítése, illetve   a hasonló profilú cégek, vállalkozások klaszterbe való szerveződése is.
Ezen javaslatok  rendszerbe foglalása ugyan még hátra van, ám az együttműködő felek jövőre több pályázatot is szeretnének benyújtani a horvát-magyar együttműködést elősegítő   IPA-alapra.


Turizmus dosszié

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!