Hírek

2011.12.30. 17:37

Az ultizás művészete életforma

Ha ezt a kártyajátékot az amerikaiak találják ki, akkor a póker ma nem létezne – hallottuk pénteken az évzáró Hét Ördög Kupa országos ultiversenyen, aminek a kilimáni kultúrház adott otthont.

Benedek Bálint

Már az első őszi találkozóra is sokan neveztek, ám az ultibajnok, gelsei Tislér Árpád felhívására most az ország számos pontjáról 66 indulót regisztráltak. A hatfős asztaloknál reggeltől estig kártyáztak a résztvevők, akik kivétel nélkül állították: az ulti életforma.

– Több, mint ötven éve játszom – mosolygott a 62 éves herendi Gömbi József. – Már kissrácként kártyáztunk, de az apósomék is „nagy” ultisok voltak. Előfordult, hogy órákig ültünk az asztalnál, mígnem egyszercsak megszólalt: „Mi lenne, ha állva folytatnánk?” Szóval a pihenést sem engedtünk meg magunknak.


– A koncentráció, a kitartás és a logika játéka, imádom – árulta el az ulti titkát az 52 éves budapesti Fejér Zsófia, a kilimáni viadal egyetlen hölgytagja. – Még csak hat éve kártyázom, de kifejezetten élvezem.  A férfipartnerek sokszor elcsodálkoznak azon, hogy egy nő ül velük szemben. Legközelebb akkor marad tátva a szájuk, amikor nyerek.

Egy másik asztalnál azt is megtudtuk, hogy ugyan a szabályokat könnyű elsajátítani, ám az első győzelemre nagyjából 20 évet kell várni. Talán a sikerélmény elmaradása lehet az oka annak, hogy a fiatalok idő előtt megunják és az egyszerűbb pókerre váltanak. Persze az apró trükkök, finomságok valamint a lapjárás is sokat számít, ám jó lenne, ha minél többen kipróbálnák.

– Erre lesz lehetőség, hiszen az ulti a szívünkhöz nőtt – mondta Pusztai Szabolcs polgármester. – Az már szinte biztos, hogy tavasszal bajnoki fordulót is rendezhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!