Hírek

2011.11.16. 18:58

Nyílt napot tartottak a középiskolák a pályaválasztóknak

Ismét elérkezett az idő: a nyolcadikosoknak lassan dönteniük kell, melyik középiskolában szeretnének továbbtanulni. Ezt a választást volt hivatott segíteni a városi nyílt nap Nagykanizsán, melyre szerdán került sor a Zsigmondy-csarnokban.

Steyer Edina

Az iskolák igyekeztek e napon minden általuk nyújtott lehetőséget, képzési formát bemutatni a diákoknak. A Cserháti-tagintézmény több, az iskolában használatos eszközt is bemutatott, például egy alternatív cellás autó makettjét, mely roppant nagy érdeklődést váltott ki az általános iskolás gyerekek körében. A Zsigmondy–Széchenyi- tagintézmény végzős fodrászai, Szabadi Nikolett és Szarka Viktória, amellett, hogy ismertették a nyolcadikosokkal, milyen lehetőségek nyílnak meg előttük, egyszerűbb frizurát is készítettek nekik.

– Ebben a tanévben Kanizsán 447, a környező kistérségekben összesen 393 nyolcadikos tanul – mondta el Bagarus Ágnes, a művelődési osztály vezetője. – Várhatóan a város középiskolái 841 helyre fogadják majd a diákokat. Az általános iskolások többnyire érdeklődési körük és eredményeik alapján választanak középiskolát, de sokan még nem tudják, hova szeretnének menni, egyelőre puhatolóznak.


– Velem nem ez a helyzet, én már elég régóta tudom, hogy a szakács vagy a cukrász szakmát választom hivatásomnak – szögezte le a Hevesi- iskolás Hegedüs Boglárka. Kopár Antal és Vigh Marcell, a Bolyai- iskola diákjai az elektronika és a számítástechnika felé orientálódnának.

– A kőolaj-készletek kifogyóban – mondta Antal. – Az elektronikáé a jövő, ezért ilyen irányban szeretnék továbbtanulni. Persze igazából végül a tanulmányi eredményeim döntenek el majd mindent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!