Hírek

2011.11.29. 18:02

Kirúgott CKÖ-vezetők

Ellehetetlenítették a megélhetésünket, mégpedig igazságtalanul - panaszolta lapunknak Horváth Ferenc és a Koller Zoltán.

Sámel József

- A közmunkaprogram keretében dolgoztunk öten, s egyik napról a másikra, rendkívüli felmondással négyünket kirúgtak - idézte a történteket Horváth Ferenc, aki a keszthelyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökeként is tevékenykedik.  Egyszerűen nem értjük mi történt, hiszen minden munkát elvégeztünk.

- Még olyanokat is, amik nem szerepeltek a munkaköri leírásunkban - tette hozzá Koller Zoltán, aki elnökhelyettese a CKÖ-nek. - A felmondás indokai között az szerepelt, hogy nem végeztük megfelelően a munkánkat, s hogy nem jelentünk meg időben a munkahelyünkön, ami nem igaz. A Csapás úti telephelyen minden reggel hétkor ott voltunk, aláírtuk a jelenléti ívet is. Az már más kérdés, hogy a városközpontba gyalogosan később értünk. Dolgoztunk, még úgy is, hogy például balesetvédelmi oktatást sem kaptunk, s nem egyszer sértegettek bennünket.

A rendkívüli felmondás egyébként azt jelenti, hogy három éven át elesnek mindenféle munkaügyi és szociális juttatástól. Most perelni akarnak, de peren kívüli egyezségre is hajlandóak...

Megkérdeztük a programot irányító VÜZ Nonprofit Kft. vezetőjét, Végh Szilárdot is.
- A panaszosok 2011. áprilistól november 14-éig voltak társaságunknál közmunkaprogram keretében alkalmazásban. Ez idő alatt folyamatosan előfordult, hogy nem végezték el a számukra kiadott munkát, többször elhagyták a munkahelyüket, és több ízben figyelmeztetést is kaptak munkaügyi vezetőjüktől. Ezért éltünk a rendkívüli felmondással. A munka- és balesetvédelmi oktatást egyébként megkapták, azt aláírásukkal is igazolták.

Végh Szilárd hozzátette: Társaságunknál megalakulása óta folyamatosan dolgoznak cigány munkavállalók. Vannak köztük, aki például több mint tíz esztendeje dolgoznak megbízhatóan. A VÜZ Nonprofit Kft. éppen ezért visszautasít minden olyan vádat, ami azt a látszatot kelti, hogy a cigány kisebbség más módon, más elbírálási szempontok szerint kerülne alkalmazásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!