Hírek

2011.11.21. 19:30

Eddig 90 millió forintot költöttek a halálútra

A júniusi, hat halálos áldozatot követelt autóbusz-baleset óta mintegy 90 millió forintot költött az M70-es autóút biztonságosabbá tételére az Állami Autópálya Kezelő Zrt. A munkálatok a napokban értek véget.

Gyuricza Ferenc

Az autóút forgalomtechnikai átalakítását még a nyáron javasolta az a szakértői munkacsoport, mely Schváb Zoltán közlekedési helyettes államtitkár vezetésével alakult meg. Nemcsak új biztonságtechnikai elemek elhelyezésére tettek javaslatot, de többek között a már meglévő táblarendszer átalakítását is kezdeményezték.

A 90 millió forintos beruházás során a legveszélyesebb, kétszer egy sávos szakaszokon új burkolati jeleket  dupla záróvonal közötti folytonos vörös csíkot  festettek fel, illetve úgynevezett klemmfix műanyag elválasztó elemeket is beépítettek, ezzel is hangsúlyozva az előzési tilalmat. Ezzel párhuzamosan további burkolati jelekkel  többek között rázóbordás felfestéssel , valamint háromnyelvű figyelmeztető táblákkal hívják fel a figyelmet a váltakozó sávszélességű autóút veszélyeire. A végleges megoldást ugyanakkor a végig kétszer két sávossá történő átépítés jelenti. Ennek előkészítését már megkezdte a minisztérium, ám a szükséges engedélyek újbóli beszerzése miatt arra még éveket kell várni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!